Wie is de Personal Assistant (PA) waar managers van dromen?

07-12-2021 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie is de Personal Assistant (PA) waar managers van dromen?

De laatste categorie van de Dutch IT-channel Awards is een nieuwe: die van Personal Assistant (PA) of the Year. Vier personen – allemaal vrouwen! – maken kans op deze onderscheiding, de ultieme erkenning voor al het belangrijke werk dat ze doorgaans achter de schermen doen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Monique Voorbach is de steun en toeverlaat van Bart van Rheenen, Managing Director Benelux van distributeur Arrow ECS. Als een goede PA is Voorbach normaal gesproken onzichtbaar, maar juist daarom vonden de mensen van Arrow Nederland het leuk om haar te nomineren voor deze (nieuwe) award. Monique Voorbach is volgens haar collega's al jaren van vaste waarde binnen de organisatie van Arrow Nederland. Tal van dagelijkse taken zijn bij haar in goede handen, en dat gaat een stuk verder dan alleen het boeken van een vliegticket of het reserveren van een hotelkamer. Voorbach is 'van onschatbare waarde' en dat mag gezegd worden, vinden ze bij Arrow.

Rolijn Weenink is Executive Assistant bij Flex IT Distribution in Leiden. Volgens haar collega's 'staat ze altijd voor iedereen klaar en behandelt ze elke persoon als gelijke'. Een van de mensen die Weenink voor deze award hebben genomineerd, noemt haar 'het schoolvoorbeeld van een PA, met human skills die niet bij iedereen vanzelfsprekend zijn'. Rolijn Weenink werkt sinds 2019 bij Flex IT, was tussen 2009 en 2019 ook al actief voor Infotheek Group (waarvan de distributietak na verschillende overnames doorging als Flex IT) en volgens menigeen niets minder dan 'een wereldvrouw'. 'Een nominatie op een podium als dit is het minste dat ze verdient.'

Tanja Westenborg werkte als PA onder andere bij IBM, voor de manager die daar eindverantwoordelijk was voor het Shell-account. Samen reisden ze de hele wereld over. Veeleisend, maar ook leerzaam. Vijf jaar geleden ging Westenborg naar SLTN, waar ze werkte voor eerst Harry Degger en later CEO en oprichter Eugene Tuijnman. Haar internationale ervaring, doorzettingsvermogen en punctualiteit komen goed van pas bij het Nederlandse IT-bedrijf, dat zowel autonoom als door overnames nog altijd hard groeit. De perfectionist Westenborg, die volgens kenners altijd klaar staat voor haar manager, wordt geprezen als 'een uitmuntende PA', onder meer vanwege haar '7x24 always on mentaliteit' en verantwoordelijkheidsgevoel.

De rol van PA past Yvonne Bansagi van Dutch IT Channel “als een warme jas”. Yvonne is in de loop van de jaren meegegroeid met de organisatie en weet alle medewerkers in de constant doorlopende drukte pro actief te ontzorgen: Of het nu gaat om “een evenredige invulling van de agenda’s, dagelijks contact met partners, leveranciers, en teamleden de planning en voorbereidingen voor events, presales of het begeleiden van gasten op ons kantoor” ,Yvonne doet het allemaal met enthousiasme en veel plezier. Kortom een onmisbare schakel in een hecht team die het verschil maakt.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards