Capgemini en Autodesk versterken samenwerking

03-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Capgemini en Autodesk versterken samenwerking

Capgemini en Autodesk, speler in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, hebben een wereldwijde raamovereenkomst ondertekend voor samenwerking op het gebied van end-to-end Building Information Modeling (BIM) platforms en transformatieprogramma’s. Capgemini wordt de eerste Authorized Autodesk System Integrator en speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van het programma.

Capgemini sloot in 2019 een wereldwijde overeenkomst met Autodesk om een 360° Building Information Modeling (BIM)-platform, genaamd ReflectIoD, in te zetten voor beheerders van gebouwen en infrastructuur.

In een tijd waarin BIM en Digital Twins industriestandaarden worden, moeten asset- en infrastructuurbeheerders het meeste uit hun bestaande infrastructuren halen terwijl ze de volgende generaties voorbereiden en bouwen, waarbij ze gedurende hun hele levenscyclus consequent gebruik maken van de volledige kracht van digital en cloud. Deze nieuwe overeenkomst stelt Capgemini en Autodesk in staat om end-to-end Building Information Modeling (BIM)-platforms en transformatieprogramma’s te leveren, van adviesdiensten tot implementatie- en verandermanagementdiensten, evenals diensten voor platformbeheer.

“Technologische convergentie moet hand in hand gaan met uitgebreide ecosystemen om de belofte van intelligente industrie te realiseren. Samenwerking rond uniforme data is de essentie van een digital twin. Deze geconsolideerde samenwerking met Autodesk brengt een unieke combinatie van expertise en activa om snel waarde te leveren, van ontwerp tot exploitatie”, zegt Jean-Pierre Petit, Digital Manufacturing Global Offer Leader van Capgemini.

“Onze Autodesk-platformtechnologieën stellen onze klanten in staat om hun bedrijf fundamenteel te transformeren in Design, Make, Build en Operate in belangrijke industrieën. De sleutel tot succesvolle bedrijfstransformatie, op grotere schaal, op een tijdige en beknopte manier, betekent het realiseren van de volledige impact van die transformatie en het minimaliseren van risico’s. Capgemini is een sterke partner die op een zeer bekwame en bewezen manier hulp biedt met een unieke combinatie van vaardigheden en diensten op het gebied van strategie, technologie, engineering en informatietechnologie”, zegt Michael Russell, directeur van Partner Services Ecosystem.

Terug naar nieuws overzicht