Synobsys breidt directie uit met COO Jacqueline Spits

07-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Synobsys breidt directie uit met COO Jacqueline Spits

De Nederlandse applicatieontwikkelaar Synobsys uit Rotterdam breidt op verzoek van de aandeelhouders de directie uit met COO Jacqueline Spits. Volgens de aandeelhouders is dit een logische stap na haar bijdrage aan de succesvolle omslag die de organisatie de afgelopen jaren heeft gemaakt tot moderne (low-code) softwareontwikkelaar. Ook sorteert het bedrijf hiermee voor op verdere groei in de komende jaren.

Synobsys is een innovatieve ontwikkelaar van businessapplicaties. Met behulp van low-code (OutSystems) ontwikkelt het bedrijf maatwerkapplicaties die organisaties (veel MKB-bedrijven) helpen bij hun digitale transformatie. De directie bestaat uit CEO Pim van Westen. Hij werd de afgelopen jaren al bijgestaan door manager operations Jacqueline Spits. Zij is COO (Chief Operations Officer) geworden na een aandeelhoudersbesluit hierover.

Omslag
De aanleiding voor de aandeelhouders is de operationele bijdrage die Spits levert aan de organisatie. “Mede hierdoor heeft Synobsys de afgelopen jaren in relatief korte tijd een grote omslag kunnen maken van ‘traditionele tech-organisatie’ tot moderne applicatieontwikkelaar die veel aansprekende innovatieve projecten realiseert. De bestaande medewerkers zijn daar perfect in meegenomen, met veel aandacht voor hun ontwikkeling. Daarnaast wist de organisatie ook jonge OutSystems-professionals binnen te halen – op een krappe arbeidsmarkt – en zelf op te leiden. De inzet van de nieuwe COO is daarbij van grote waarde voor het personeelsbeleid en operationele slagvaardigheid”, aldus aandeelhouder Martin van Dongen, tevens een van de medeoprichters van Synobsys.

Volgens aandeelhouder en ook medeoprichter Henrie van Koersel is dit een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf. “In de praktijk runnen beide directeuren de organisatie samen al jaren op succesvolle wijze. Daarbij is de CEO meer gericht op de techniek en algemene zaken en Spits juist extra op de mensen en de operatie. Zij is de afgelopen jaren sterk gegroeid in haar rol. Samen beschikt deze directie over alle kwaliteiten om de komende jaren verder te kunnen groeien. Dat wilden we ook officieel goed verankeren in de organisatie.”

Snel ontwikkelen in het DNA
De aandeelhouders roemen vooral de snelheid waarmee de hele organisatie in relatief korte tijd de omslag heeft gemaakt tot moderne applicatieontwikkelaar. Van Dongen: “Dat komt grotendeels door de manier van werken en de mensen die er werken. Developers en andere professionals kunnen in korte tijd veel zien, ervaren en leren van collega’s in de uitgebalanceerde teams waarin ze werken. Daardoor kunnen ze zich sneller ontwikkelen dan bij veel andere IT-organisaties. Hun ontwikkeling en persoonlijke ambities krijgen zo echt de ruimte. Dat zit diep in het DNA van deze compacte organisatie. Dat was de afgelopen jaren een belangrijke succesfactor en dat is het ook zeker voor de komende jaren.”

Terug naar nieuws overzicht