Reuters: Toshiba houdt vast aan opsplitsen concern

07-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Reuters: Toshiba houdt vast aan opsplitsen concern

Toshiba houdt vast aan zijn plannen de organisatie op te splitsen in drie aparte onderdelen. Het bedrijf legt een overnamebod van investeringsmaatschappijen naast zich neer.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen. Het bedrijf kondigde onlangs aan zich te willen opsplitsen in drie onderdelen, die zelfstandig moeten opereren. Toshiba behoudt een belang in deze organisaties, waarbij het in sommige gevallen gaat om een meerderheidsbelang. Dit is volgens Toshiba nodig om het vertrouwen van investeerders terug te winnen na een reeks schandalen.

Verschillende biedingen

In reactie op dit plan kwamen investeringsmaatschappijen met overnamebiedingen op Toshiba. Zo zou een twee verschillende investeerders beide een bedrag van ruim 20 miljard euro hebben geboden. Deze biedingen legt Toshiba dus naast zich neer, melden bronnen aan Toshiba. Het bedrijf stelt dat een dergelijke overname minder waarde oplevert dan de optie het concern in drie zelfstandige onderdelen op te delen. Dit baseert Toshiba op advies die het heeft gevraagd aan een viertal investeringsmaatschappijen.

Ook legt Toshiba een voorstel van een van deze investeringsmaatschappijen, Brookfield Asset Management, naast zich neer. Deze investeerder wilde een minderheidsbelang in Toshiba nemen. Ook dit ziet het management van Toshiba dus niet zitten.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware