PhotonFirst krijgt kapitaalinjectie

08-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

PhotonFirst krijgt kapitaalinjectie

PhotonFirst International, een speler uit Alkmaar op het gebied van geïntegreerde fotonica-detectieoplossingen voor geavanceerde toepassingen, heeft aangekondigd dat het zijn Serie A-financiering met succes heeft afgesloten. Gezamenlijk hebben hun grootste aandeelhouder, de in Amsterdam gevestigde participatiemaatschappij Active Capital Company, en nieuwe investeerder PhotonDelta gezamenlijk 11 miljoen euro toegezegd om het 5-jarige businessplan van het bedrijf te financieren.

Tegelijkertijd hebben bestuursleden Ilko Bosman (CFO) en Daan Kersten (CEO) samen geïnvesteerd en zal het hele PhotonFirst-team deelnemen via een phantom stock-programma. Het grootste deel van de investering zal worden gebruikt voor de volgende generatie technologie en productontwikkeling en uitbreiding van de commerciële voetafdruk wereldwijd. Het deeptech-bedrijf plant een beursgang in 2025 als wereldwijde innovatieleider op basis van zijn 15-jarige erfgoed in geïntegreerde fotonica.

"We zijn dankbaar en trots dat zowel Active Capital Company als PhotonDelta ons ambitieuze 5- jarenplan hebben bevestigd en met ons samenwerken om het succesvol uit te voeren", aldus Daan Kersten, CEO. "Als bewezen solide partners hebben we de steun die ons in staat zal stellen ons te concentreren op het versnellen van onze commerciële inspanningen en tegelijkertijd voort te bouwen op onze technologie", voegt Ilko Bosman, CFO van PhotonFirst eraan toe.

"Wij geloven in de visie en strategie van PhotonFirst en zien veel potentie in het opschalen van de technologie. De raad van bestuur heeft zijn uitvoeringskracht getoond en ligt op schema om het plan uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat onze financiering hen in staat stelt te versnellen en uit te breiden, aldus Victor Schols, partner van Active Capital Company. ' PhotonFirst is een wereldwijde koploper in geïntegreerde fotonica-detectieoplossingen. Dit bedrijf vertegenwoordigt perfect waar het PhotonDelta-ecosysteem om draait: het bedenken, ontwikkelen en vervaardigen van producten van wereldklasse die het verschil maken. We zijn trots om in dit team te investeren en deel uit te maken van hun succes", concludeert Ewit Roos, CEO van PhotonDelta.

Terug naar nieuws overzicht
Software