Boek: Reset de gemeentelijke ICT

08-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Boek: Reset de gemeentelijke ICT

Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Ze besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen.
 
In Reset de gemeentelijke ICT beschrijven de auteurs hoe gemeenten hun ICT-inspanningen en de relatie met hun ICT-leveranciers kunnen herinrichten. Geen abstract diplomatiek geformuleerde beschouwing, maar concrete handvatten om het zoekgeraakte evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden te herstellen. Het is tijd voor een reset.

Het eerste exemplaar van dit boek is aangeboden aan de Commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer onder voorzitterschap van Renske Leijten.

De auteurs Kees Groeneveld van eSpecialisten en Herman Timmermans van Tasclinx hebben in hun rol als consultant en interim-manager jarenlange ervaring met automatisering bij de overheid, en bij gemeenten in het bijzonder. Ze hebben tientallen gemeenten en decentrale overheden geholpen bij de aanbesteding en implementatie van complexe ICT-projecten.

Meer informatie en bestelling van het boek: klik op deze link.

Terug naar nieuws overzicht