Equinix wordt actiever in Afrika na overname MainOne

Charles Meyers, CEO Equinix

08-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix wordt actiever in Afrika na overname MainOne

Equinix, speler op het gebied van digitale infrastructuur, kondigt zijn uitbreiding naar Afrika aan via de voorgenomen overname van MainOne, een leverancier van datacenter- en connectiviteitsoplossingen. met aanwezigheid in Nigeria, Ghana en Ivoorkust. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties.

De transactie heeft een bedrijfswaarde van 320 miljoen dollar en zal naar verwachting stijgen in AFFO-termen, exclusief integratiekosten, wat de eerste stap markeert in de langetermijnstrategie van Equinix om een toonaangevende neutrale aanbieder van digitale infrastructuur in de regio te worden. Met meer dan 200 miljoen inwoners is Nigeria de grootste economie van Afrika en samen met Ghana is het een gevestigde datacenterhub geworden. Dit maakt de overname een cruciaal startpunt voor Equinix op het continent.

Equinix is van mening dat MainOne een van de meest opwindende technologiebedrijven is die in Afrika is ontstaan. Het bedrijf, opgericht door Funke Opeke in 2010, heeft connectiviteit met het Nigeriaanse bedrijfsleven mogelijk gemaakt en beschikt nu over digitale infrastructuur, waaronder drie operationele datacenters, met een extra faciliteit in aanbouw die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zal worden geopend. meer dan 64.000 bruto vierkante meter ruimte naar het Equinix Platform, met 570.000 vierkante meter grond voor toekomstige uitbreidingen. MainOne bezit en exploiteert een onderzees netwerk van Nigeria tot Portugal, evenals 1.200 kilometer betrouwbaar terrestrisch glasvezelnetwerk in het zuiden van Nigeria. Dit verbetert de connectiviteit van en naar Europa, West-Afrikaanse landen en de belangrijkste zakengemeenschappen in Nigeria. Na voltooiing zal deze overname het Equinix-platform uitbreiden naar West-Afrika, waardoor organisaties in en buiten Afrika toegang krijgen tot een van de snelstgroeiende markten ter wereld.

“De overname van MainOne zal een cruciaal toegangspunt vormen voor Platform Equinix op de brede en snelgroeiende Afrikaanse markt. De toonaangevende interconnectiepositie en het ervaren managementteam van MainOne vertegenwoordigen de belangrijkste troeven in onze ambities om de toonaangevende neutrale leverancier van digitale infrastructuur in Afrika te zijn. De groei van het dataverbruik in Afrika is een van de snelste ter wereld en onze klanten zijn op zoek naar een vertrouwde partner om de kansen te benutten die worden geboden door wijdverbreide mobiele acceptatie en verhoogde connectiviteit in de hele regio. De infrastructuur, klantrelaties, partnerecosysteem en operationele capaciteiten van MainOne zullen het bereik van het Equinix Platform vergroten en de kansen voor klanten in Afrika en de rest van de wereld vergroten”, zegt Equinix ceo Charles Meyers (foto).

“Equinix zal onze langetermijnvisie versnellen om investeringen in digitale infrastructuur in heel Afrika te vergroten. Dank aan onze oprichtende aandeelhouders onder leiding van de heer Fola Adeola, MainStreet Technologies, AFC, PAIDF, FBN, Polaris en AfDB voor het investeren in de visie van MainOne om de digitale kloof in Afrika te dichten. Met waarden en cultuur die vergelijkbaar zijn met wat we in twaalf jaar samen hebben opgebouwd, is Equinix de voorkeurspartner voor ons groeitraject. Het MainOne-team is enthousiast over de samenwerking die is ontstaan door de overname en we kijken ernaar uit om samen ons volgende hoofdstuk te schrijven”, zegt Funke Opeke, oprichter en CEO van MainOne.

Volgens de voorwaarden van de transactie zal het managementteam, waaronder Funke Opeke, hun respectieve rollen blijven uitoefenen. Opeke heeft een master's degree in engineering van Columbia University en werd in 2018 door Forbes uitgeroepen tot een van de 50 Most Important Women in Technology in the World vanwege haar inspanningen om internetadoptie te stimuleren. Ze werd onlangs ook uitgeroepen tot een van de top 10 vrouwen in de datacenterindustrie door Data Center Magazine.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter