Wouter Hoeffnagel - 09 december 2021

Dynabook lanceert dynaEdge AR smart glasses

Dynabook lanceert dynaEdge AR smart glasses image

Dynabook Europe kondigt een update aan voor zijn dynaEdge AR (Assisted Reality)-oplossing. Het bedrijf lanceert de dynaEdge DE200, de volgende generatie van het high-performance Windows 10/11 Pro mobile edge computing device.

De markt voor edge computing is flink gegroeid het afgelopen jaar, onder andere door de coronapandemie. Als resultaat hiervan verwacht meer dan de helft van de IT-beslissers (52%) dat aankoopbeslissingen voor edge computing vandaag de dag zwaarder wegen dan voor de pandemie het geval was. Tegelijkertijd denkt een meerderheid van de werknemers (70%) dat AR een verandering teweeg zal brengen in zijn sector. AR wordt beschouwd als de opkomende technologie die voor de grootste veranderingen zal zorgen, nog meer dan AI, IoT en cybersecurity (GlobalData). Dit zorgt weer voor meer innovatie en adoptie van edge-infrastructuur: IDC verwacht een stijging van 800% in het aantal apps dat gebruikmaakt van de edge in 2024.

Mobiel werken

De nieuwe dynaEdge AR-oplossing is ontworpen om lichtgewicht en hands-free functionaliteiten te bieden bij mobiel werken. En de efficiency, connectiviteit en security te verbeteren binnen organisaties in de steeds veranderende werkomgevingen. Problemen worden sneller vastgesteld en hersteld, informatie delen en samenwerken gaat nog eenvoudiger, en informatie kan sneller worden vastgelegd en verwerkt - zelfs op de meest afgelegen locaties.

De nieuwe oplossing biedt onder meer toegang tot 4G LTE, de nieuwste 11e Gen Intel Core processoren en Edge AI. De oplossing biedt de volgende mogelijkheden:

  • Snellere verbinding dankzij 4G LTE-integratie: Als een 4G-signaal beschikbaar is, kan de medewerker verbinding maken - zonder afhankelijk te zijn van een connectie met een telefoon of een wifi-signaal.
  • Slimme beelden met Edge AI: Edge AI Engine verbetert camerabeelden met beeldstabilisatie, helderheidscompensatie en object tracking. Daarnaast laadt het videostreams volledig voordat de ontvanger de beelden ziet. Ook verwerkt de AI engine de camera stream naar de DE200 en draait de software als een virtuele camera. Edge AI kan geïmplementeerd worden binnen bestaande software-oplossingen.
  • Verbeterde oplaadmogelijkheden en accuduur: Met tot 6,5 uur aan batterijtijd en een universele Type C-oplader die ook aangesloten kan worden op een optionele powerbank.
  • Meer vermogen: Meer vermogen dankzij de mogelijkheid om te kiezen tussen de laatste 11e Gen Intel Core i3, i5 en i7 processoren.
  • Endpoint security: De dynaEdge DE200 draait op Windows 10/11 Pro en ondersteunt Active Directory, in combinatie met tweefactor authenticatie, inclusief PIN en vingerafdruk, om gegevens te beschermen. On-device dataclassificatie kan gebruikt worden om te bepalen hoe gegevens gedeeld mogen wogen worden, waarmee tegemoet wordt gekomen aan een grote zorg binnen veel sectoren.

Eerstelijnsmedewerkers en werknemers in het veld

dynaEdge AR is ontwikkeld voor sectoren met een sterke focus op eerstelijnsmedewerkers en werknemers in het veld, zoals de maakindustrie, noodhulpdiensten, en de inspectie-, logistiek- en onderhouds-, zorg en onderwijssector. Dankzij de integratie met 4G LTE ondersteunt de oplossing digitale transformatie, ook in afgelegen en geïsoleerde werkomgevingen zoals eerste hulpdiensten, dienstverlening op locatie en nationale parken.
 
“De afgelopen twintig maanden zijn mobile edge computing en smart glasses-oplossingen steeds meer een vast onderdeel geworden van vele sectoren,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Uit ons recente onderzoek blijkt dat 63% van de IT-beslissers van plan is om binnen drie jaar smart glasses in te gaan zetten binnen zijn organisatie. De verwachting is dan ook dat we de komende tijd een verdere adoptie van deze technologie zullen zien. Onze manieren van werken veranderen snel. Deze nieuwe dynaEdge AR-oplossing laat zien dat wij begrijpen wat onze klanten nodig hebben om te kunnen opereren in een hybride wereld van werk.”

Accessoires

Voor de nieuwe dynaEdge AR-oplossing zijn diverse accessoires verkrijgbaar, waaronder verschillende montage-oplossingen voor het AR100 wearable device en diverse cases, schouderbanden en holstermogelijkheden voor de DE200.
 
De nieuwe dynaEdge AR is per direct beschikbaar in de EMEA-regio.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!