BMW Group tekent directe overeenkomst met chipleveranciers

08-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BMW Group tekent directe overeenkomst met chipleveranciers

De BMW Group verkent nieuwe manieren om met leveranciers samen te werken en wordt, in het geval van strategisch belangrijke componenten, nauwer betrokken bij het leveranciersnetwerk. Om de levering van halfgeleiders voor de lange termijn veilig te stellen, heeft het bedrijf een directe leveringsgarantieovereenkomst gesloten met de hightech microchipontwikkelaar INOVA Semiconductors en GlobalFoundries, een fabrikant van feature-rijke halfgeleiders.

De overeenkomst garandeert de BMW Group de levering van enkele miljoenen microchips per jaar. De microchips zullen worden gebruikt in de ISELED smart LED-technologie die mede is ontwikkeld door de BMW Group, die voor het eerst zal worden ingezet in de BMW iX en zal worden uitgerold in andere modellen. De leveringen aan klanten van de BMW iX zijn begin november van start gegaan.

“We verdiepen ons partnerschap met leveranciers op belangrijke punten in het leveranciersnetwerk en synchroniseren onze capaciteitsplanning rechtstreeks met halfgeleiderfabrikanten en ontwikkelaars. Dit verbetert de planningsbetrouwbaarheid en transparantie rond de benodigde volumes voor alle betrokkenen en stelt onze behoeften voor de lange termijn veilig”, zegt Dr. Andreas Wendt, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Purchasing and Supplier Network. "Deze baanbrekende overeenkomst markeert de volgende logische stap om onze voorraden in de toekomst op een nog evenwichtigere en proactievere manier veilig te stellen."

Deze overeenkomst is een voorbeeld van de inzet om een veerkrachtiger partnerschapsaanpak in de toeleveringsketen op te bouwen om het evenwicht tussen vraag en aanbod voor chips in de auto-industrie te herstellen, evenals inspanningen om technologische innovatie verder te versnellen.

"Deze overeenkomst rechtstreeks met een OEM markeert zeker nieuw terrein voor ons als fabrikant van halfgeleiders", zegt Robert Kraus, CEO van INOVA Semiconductors. “Maar we zijn er vast van overtuigd dat deze innovatieve benadering van partnerschap in de hele productieketen ons zal helpen onze doelstellingen te bereiken: op deze manier kunnen we de bevoorrading van onze eindklanten veiligstellen en een hoge planningsbetrouwbaarheid garanderen gedurende de lange productiecycli van chips. Het is een echte win-win.”

"GlobalFoundries zet zich in voor het opbouwen van sterkere relaties met de auto-industrie om innovatie te leveren en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar feature-rijke chips", zegt Mike Hogan, senior vice president en algemeen manager van Automotive, Industrial and Multi-market bij GlobalFoundries. "Deze leveringsgarantieovereenkomst met de BMW Group en INOVA laat zien hoe de bedrijven samenwerken om innovatieve slimme LED-technologie voor de nieuwe BMW iX te ontwikkelen en om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de auto van morgen."

Enkele duizenden halfgeleiders per auto

Afhankelijk van de uitrustingsopties bevat elke auto enkele duizenden halfgeleiders die essentieel zijn voor alle elektronische apparaten. Ze dienen verschillende functies door reken- en besturingstaken op computers uit te voeren, gegevens op te slaan of zelfs meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Het aandeel van elektronische componenten in voertuigen zal in de toekomst waarschijnlijk verder toenemen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware