Centric en Strukton aandelen wel of niet in handen van Rian van Rijbroek

08-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Centric en Strukton aandelen wel of niet in handen van Rian van Rijbroek

IT-dienstverlener Centric en bouwbedrijf Strukton van Gerard Sanderink zijn deels in handen gekomen van zijn vriendin Rian van Rijbroek. Dit meldt Tubantia op basis van een eigen onderzoek. Centric zegt dat dit onjuist is.

Volgens Tubantia wijst het erop dat zij na het overlijden van Sanderink bestuurder wordt van al zijn bedrijven.

De aandelenoverdracht is bekend geworden na een tuchtklacht van Brigitte van Egten, de ex-vriendin van Danderink, tegen notaris Robert-Jan Zwaan en kandidaat-notaris Koen van Wijk advocaten- en notarissen kantoor BarentsKrans uit Den Haag. Zij hebben volgens Tubantia Van Rijbroek geholpen haar nieuwe positie te verkrijgen, zo wordt ook gemeld door het FD.

Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek geven aan Tubantia tot nu toe geen toelichting op de aandelentransactie.

Centric beantwoordt geen vragen van de pers over dit onderwerp maar meldt wel in verklaring sinds donderdagochtend 9 december:

Op 8 december 2021 zijn in de media berichten verschenen over een beweerdelijke situatie, zijnde dat bedrijven van Gerard Sanderink deels in handen zouden zijn gevallen van zijn vriendin c.q. andere personen.

Er wordt in de berichtgeving verwezen naar diverse mails die tussen de heer Sanderink en zijn advocaten en notarissen zijn gewisseld in de periode oktober 2020 over een overdracht van aandelen van Sanderink. Deze mails vormen slechts een deel van de totale communicatie uit deze periode en geven dus slechts een beperkt beeld van de feiten.

De feiten in de berichtgeving zijn volstrekt onjuist nu dat de overdracht van aandelen geen doorgang heeft gevonden omdat de heer Sanderink zélf dit heeft tegengehouden. Er is dus geen situatie dat de bedrijven van Sanderink deels zijn overgedragen.

De heer Sanderink betreurt deze berichtgevingen en benadrukt dat de continuïteit en koers van Centric gewaarborgd is binnen een nieuwe governancestructuur die is opgezet door de nieuwe bestuurders, waarbij ook de relatie met de aandeelhouder Sanderink recent is bekrachtigd in de statuten.

Louis Luijten – Chairman of the board

Johan Taams – Chief Executive Officer

Lees alle details en verdere onthullingen op de website van Tubantia.

Bekijk het item van EenVandaag: 'Cybercharlatan' Rian van Rijbroek krijgt grote bedrijven Centric en Strukton in handen: 'Eigenaar Sanderink slikt het als zoete koek'

Terug naar nieuws overzicht