Wouter Hoeffnagel - 09 december 2021

Bitcoin-ontwikkelaar mag voorraad van miljarden dollars aan bitcoins houden

Bitcoin-ontwikkelaar mag voorraad van miljarden dollars aan bitcoins houden image

Een computerwetenschapper die claimt dat hij bitcoin heeft ontvangen mag zijn voorraad bitcoin ter waarde van miljarden dollars houden. Het gaat om Craig Wright.

Familieleden van een voormalig business partner van Wright claimde dat hij recht had op de helft van de bitcoins die Wright in bezit heeft. De familie van Kleiman, een computerwetenschapper die in 2013 overleed, stelt dat Kleiman en Wright samenwerkte bij het ontwikkelen van bitcoin. Wright zou de cryptovaluta vervolgens hebben gestolen. Wright claimt sinds 2016 dat hij Satoshi Nakamoto is, de vermeende ontwikkelaar van bitcoin.  

Een rechtbank in Miami gaat niet mee in de argumenten van de familie van Kleiman en verwerpt nagenoeg alle punten die de familie aan de rechtbank had voorgelegd. Wel moet Wright een vergoeding van 100 miljoen dollar betalen aan het bedrijf van zijn voormalig partner voor het schenden van intellectueel eigendom. Wright meldt in een reactie de uitspraak te zien als bevestiging dat hij de ontwikkelaar is van bitcoin.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!