Tech Data wordt distributeur van NVIDIA

13-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tech Data wordt distributeur van NVIDIA

Tech Data, een TD SYNNEX bedrijf, maakt bekend een Europese distributieovereenkomst te hebben gesloten met NVIDIA, de mondiale speler in versnelde computing. Volgens de huidige overeenkomst met NVIDIA levert Tech Data momenteel NVIDIA-netwerkoplossingen in de regio. Deze overeenkomst is nu uitgebreid met NVIDIA-hardware, de softwaresuite NVIDIA AI Enterprise, NVIDIA DGX-systemen en het platform NVIDIA Omniverse Enterprise.

NVIDIA AI Enterprise is een allesomvattende cloudoplossing voor AI en gegevensanalyse die is geoptimaliseerd, gecertificeerd en geschikt is voor gebruik met VMware vSphere met NVIDIA-Certified Systems. NVIDIA Omniverse Enterprise is een uitbreidbaar, open platform gebouwd voor samenwerking aan 3D-designs en fysiek nauwkeurige realtime simulatie. Gebruikers kunnen hiermee veelgebruikte tools voor 3D-design, middelen en mensen verbinden in een gedeelde virtuele ruimte. Ook NVIDIA DGX-systemen zijn nu opgenomen in de overeenkomst, zodat bedrijven hun AI-ontwikkeling kunnen schalen met oplossingen die specifiek voor bedrijven zijn ontwikkeld.

Tech Data versterkt zijn aanbod van NVIDIA met een uitvoerige reeks professionele en beheerde services en gebruikt zijn eigen Solution Factory-methodologie om aangepaste oplossingen te ontwikkelen waarin NVIDIA-producten centraal staan, voor gebruik in uiteenlopende sectoren. Tech Data biedt zijn partners de mogelijkheid hun expertise en bedrijfsgereedheid versneld te ontwikkelen via de Practice Builder-programma’s. Practice Builder biedt een gestructureerd traject, met onder meer een beoordeling van bedrijfsgereedheid, training en ontwikkeling van oplossingen, om partners in staat te stellen hun eigen, next-generation oplossingen te ontwikkelen. Practice Builder biedt partners toegang tot de hulpbronnen die ze nodig hebben om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. De programma’s worden geleverd als online trainingen en bestaan uit verschillende elementen, zoals workshops voor de ontwikkeling van virtuele strategie, en worden ondersteund door Solution Practice Mentors.

Miriam Murphy, Senior Vice-President Advanced and Specialized Solutions, Europa bij Tech Data, vertelt het volgende: “We zijn erg enthousiast over de uitbreiding van ons NVIDIA-aanbod met de volledige softwaresuite. We kunnen de geavanceerde AI- en Omniverse-simulatietechnologie van NVIDIA nu integreren in de oplossingen die we ontwikkelen en die onze partners in het ecosysteem op de markt brengen. AI is hard op weg een van de meest essentiële elementen te worden voor bedrijven, overheden en andere openbare instellingen die optimaal gebruik willen maken van hun gegevens om efficiëntie en besluitvorming te verbeteren en de wereld veiliger te maken. Platforms zoals Omniverse Enterprise worden gebruikt om digitale tweelingen en virtuele werelden te vormen, en brengen een fundamentele verandering teweeg in de manier waarop gemeenschappen contact hebben, samenwerken en creëren. Dit is het perfecte moment voor onze partners om deze groeipool in de technologie aan te boren.”

Hugo Graça, Vice-President Global Computing Components, Europa bij Tech Data, zegt: “Het baanbrekende assortiment van NVIDIA, waaronder NVIDIA DGX-systemen, biedt oplossingen voor de vraag naar deep learning en analyse door ongeëvenaarde AI-prestaties en snellere inzichten te leveren via een allesomvattende portfolio bedrijfssystemen, ondersteund door tools voor alles van desktops tot datacenters en de cloud. We verheugen ons erop het bereik van NVIDIA uit te breiden in ons ecosysteem en partners te helpen hun time-to-market te verkorten met Tech Data’s uitgebreide portfolio aanvullende, kant-en-klare componenten, pre-sales technische teams, onze Solution Factory en geïntegreerde services.”

“Tech Data ondersteunt de uitgebreide distributie van het assortiment NVIDIA-producten actief in EMEA”, vertelt Alfred Manhart, Vice-President Channel Business EMEA bij NVIDIA. “Tech Data biedt grondige pre-sales vaardigheden, technische support en proof-of-concept faciliteiten en is hiermee de ideale keuze om de NVIDIA-oplossingen AI Enterprise en Omniverse Enterprise verder te helpen met zijn uitgebreide netwerk van partners in het ecosysteem.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware