Wouter Hoeffnagel - 14 december 2021

Poolse mededingingsautoriteit onderzoekt privacybeleid Apple omtrent iOS

Poolse mededingingsautoriteit onderzoekt privacybeleid Apple omtrent iOS image

De Poolse mededingingsautoriteit start een onderzoek naar het privacybeleid van Apple rondom het mobiele besturingssysteem iOS. UOKiK onderzoekt of het nieuwe beleid van het Amerikaanse bedrijf in strijd is met de mededingingsregels in het land.

De nieuwe privacyregels voor iOS zijn door Apple in april geïntroduceerd. Het nieuwe beleid moet onder meer adverteerders beperken in hun mogelijkheden de activiteiten van iOS-gebruikers in kaart te brengen. Gebruikers kunnen onder meer tracking standaard uitschakelen. Ook kunnen zij zelf aangeven welke bedrijven persoonlijke data mogen verzamelen.

De Poolse mededingingsautoriteit kijkt kritisch naar deze nieuwe regels. De toezichthouder stelt onder meer dat het nieuwe beleid het voor derde partijen moeilijker maakt persoonlijke gegevens te verzamelen om zo gepersonaliseerde advertenties te kunnen serveren. Apple zelf is hiertoe echter nog wel in staat. De UOKiK onderzoekt in hoeverre Apple hiermee een voordeel krijgt ten opzichte van concurrenten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!