Iron Mountain neemt ITRenew over

14-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Iron Mountain neemt ITRenew over

Iron Mountain, specialist in informatiebeheer, heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van ITRenew, een speler in bedrijfskritische oplossingen voor levenscyclusbeheer van datacenters.

Na afronding zal Iron Mountain 80 procent van de uitstaande aandelen van ITRenew verwerven op een contante en schuldenvrije basis voor ongeveer 725 miljoen dollar in contanten, waarbij de resterende 20 procent binnen drie jaar na Close wordt verworven voor een minimale ondernemingswaarde van 925 miljoen dollar. Eerdere investeerder ZMC, een private-equitybedrijf dat zich richt op investeringen in technologie, media en communicatie, zal zijn positie verlaten als onderdeel van deze transactie.

ITRenew, opgericht in 2000, bedient voornamelijk hyperscalers, het snelst groeiende segment van de wereldwijde IT Asset Disposition-markt, en richt zich op het maximaliseren van de levensduurwaarde van datacenterservers door middel van duurzame oplossingen voor de dispositie, recycling en remarketing van activa. Met zijn uitgebreide portfolio van best-in-class ontmantelings- en gegevensbeveiligingsservices, stelt ITRenew bedrijven in staat om hun gegevens veilig te beschermen, de waarde van hun hardware-assets te maximaliseren en een positieve impact op het milieu te hebben door middel van circulariteit van IT-assets. Op 30 september 2021 had ITRenew een achterblijvende omzet van twaalf maanden van meer dan 415 miljoen dollar, en een samengesteld jaarlijks groeipercentage van ongeveer 16 procent over twee jaar.

Na afronding van de transactie zal ITRenew het platform vormen voor Iron Mountain's Global IT Asset Lifecycle Management-activiteiten. IT Asset Lifecycle Management verwijst naar de implementatie, het beheer en de uiteindelijke ontmanteling en verwijdering van technologische activa aan het einde van hun gebruiksduur. De combinatie vergroot aanzienlijk het vermogen van het bedrijf om end-to-end-diensten te leveren aan de hyperscale, zakelijke datacenter- en zakelijke eindgebruikersapparaatsegmenten

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter