ALSO ontwikkelt platform met digitale tips voor gezinnen

19-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ALSO ontwikkelt platform met digitale tips voor gezinnen

Alle ouders kennen de discussies: hoe lang mogen kinderen op internet surfen, online spelen, apps en apparaten gebruiken? Wat is reclame, wat is waarheid, wat is nog grappig en wat is echt kwetsend? Samen als gezin over deze onderwerpen praten is belangrijk omdat de wereld van onze kinderen digitaal is.

IT-distributeur ALSO neemt de verantwoordelijkheid op zich om gezinnen te steunen in hun gebruik van digitale media en apparaten. Het doel is niet om verboden op te leggen, maar om aanbevelingen te doen. Daarom is de "Online Scout for Children and their Families", kortweg OSCAR, ontwikkeld. Op oscar-scout.com zijn korte filmpjes en artikelen te vinden die kinderen en ouders helpen om op een leuke, succesvolle en veilige manier met hun dagelijkse digitale leven om te gaan.

A person wearing glasses

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG: "In de echte wereld geven we onze kinderen veel advies en gedragsregels mee. Op het internet vinden veel ouders het veel moeilijker. Het is van cruciaal belang dat ouders en andere gezinsleden tijd nemen voor hun kinderen en waarden en normen voor het internet en daarbuiten doorgeven. Wij willen hen hierin begeleiden.

 

Iedereen die onderwerpen wil voorstellen, vragen aan deskundigen wil voorleggen of wil helpen bij de ontwikkeling van het platform kan contact opnemen met de initiatiefnemers door eenvoudig een e-mail te sturen naar [email protected].

Terug naar nieuws overzicht
Security