Redactie - 19 december 2021

Schneider Electric is Vendor Champion in Canalys Channel Leadership Matrix EMEA

Schneider Electric is Vendor Champion in Canalys Channel Leadership Matrix EMEA image

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 'Vendor Champion' in de Canalys Channel Leadership Matrix. Onderzoeksbureau Canalys riep APC uit tot EMEA Channel Leadership Champion voor het consistent sterke niveau van accountmanagment, de inzet voor partnergedreven bedrijfsmodellen en deskundige technische ondersteuning. Canalys beschouwt de Champion-status als een indrukwekkende prestatie voor bedrijven die excelleren in channel management en die elk jaar verbeteringen laten zien.

In 2021 heeft Schneider Electric nieuwe diensten ontwikkeld, met op maat gemaakte partnerprogramma’s, enablement-trajecten en voordelen ter ondersteuning van partners. Verder heeft het bedrijf de omvang van de indirecte omzet via zijn partners met 4% weten te verhogen en is partners blijven ondersteunen en werven.

In april 2021 lanceerde Schneider Electric het Edge Software & Digital Services Program - een compleet pakket aan voordelen, ondersteunende tools en certificeringen waarmee IT-dienstverleners aan de slag kunnen met het opstarten van een praktijk voor Managed Power Services. Dit nieuwe programma speelt in op de groei van edge computing en stelt IT-dienstverleners in staat terugkerende inkomstenstromen te creëren met het aanbieden van monitoring en beheer op afstand van de fysieke infrastructuur van het gehele netwerk van hun klanten met Schneider Electric’s EcoStruxure™ IT Software & Digital Services.

Als antwoord op de toenemende vraag naar ‘as-a-service’ bedrijfsmodellen heeft Schneider Electric ook een channel-first benadering gehanteerd voor zijn eerste as-a-service-aanbod. Samenwerkingen met IT-distributeurs ondersteunen het bedrijf bij het leveren van een managed services aanbod voor IT channelpartners. Managed Power as a Service, is in Nederland vooralsnog beschikbaar via Ingram Micro. De oplossing combineert de APC™ Smart-UPS ‘uninterruptable power supplies’ (UPS) met de bekroonde Monitoring & Dispatch-diensten en EcoStruxure-software. Hiermee kunnen partners hun eigen as-a-service-aanbod creëren, met flexibele financieringsopties van de deelnemende IT-distributeurs.

"Onze teams werkten het afgelopen jaar onvermoeibaar aan het creëren van market-first serviceproposities en het verbeteren van de partnerervaring in de hele regio. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan onze channelpartners, die van cruciaal belang zijn geweest voor ons bedrijf en dat ook altijd zullen blijven", aldus David Terry, Vice President IT Channels bij Schneider Electric Europa. "Nu het channel zijn focus richt op duurzaamheid, zet Schneider Electric, erkend als meest duurzame bedrijf ter wereld, zich in om partners te helpen duurzame bedrijfsmodellen te creëren die niet alleen groei stimuleren, maar ook de CO2-uitstoot drastisch verlagen. Wij geloven dat dit een belangrijk punt zal zijn voor partners in 2022, en daarna."

De Canalys Channel Leadership Matrix EMEA 2021 beoordeelt de prestaties van leveranciers op 12 belangrijke gebieden en creëert zo een benchmark voor organisaties binnen de regio. Reacties zijn opgedeeld in drie onderwerpen: programma’s en enablement, betrokkenheid van sales en partnerervaring. Scores worden voortdurend verzameld om een continu, realtime beeld te geven van de capaciteiten van een leverancier om zijn kanaal te ondersteunen.

Ga voor meer informatie over het mySchneider IT Solutions Provider Partner Program naar de website.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!