Witold Kepinski - 21 december 2021

SaaS security specialist ZeroFox koopt IDX en gaat voor beursnotering

SaaS security specialist ZeroFox koopt IDX en gaat voor beursnotering image

ZeroFox, een enterprise software-as-a-service (Saas) speler in externe cyberbeveiliging, en L&F Acquisition, een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden dat is opgericht met het oog op het aangaan van een combinatie met een of meer bedrijven, hebben aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst zijn aangegaan voor een bedrijfscombinatie die ertoe zal leiden dat ZeroFox een beursgenoteerd bedrijf wordt met een verwachte waarde van het eigen vermogen van ongeveer 1,4 miljard dollar, uitgaande van geen aflossingen.

Als onderdeel van de transactie verwerft ZeroFox IDX, een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale privacybescherming en respons op datalekken, wat resulteert in de oprichting van een cyberbeveiligingsprovider die de volledige levenscyclus van externe cyberbedreigingen en -risico's voor zijn klanten aanpakt. Bij het sluiten van de transactie,

Organisaties worden steeds meer uitgedaagd door cybercriminele activiteiten, waarbij het aantal gecompromitteerde werknemers- en klantrecords jaarlijks meer dan tientallen miljarden bedraagt. De externe cyberbeveiligingsoplossingen van ZeroFox gaan verder dan traditionele informatie over bedreigingen om organisaties te beschermen tegen bedreigingen buiten de firewall met AI-gestuurde analyse, ervaren inlichtingenanalisten met unieke dark web-toegang, uitgebreide diensten voor reactie op inbreuken en ontwrichting van kwaadwillenden en een volledig geïntegreerde app-bibliotheek die verbinding maakt met meer dan 500 toepassingen.

“Sinds ZeroFox werd opgericht in 2013 hebben we bedrijven geholpen bij het aanpakken van nieuwe beveiligingsuitdagingen die worden veroorzaakt door de transformatieve verschuiving naar een 'digitale alles'-wereld. Deze snelle digitale transformatie heeft bedrijven kwetsbaar gemaakt voor aanvallers, wat heeft geleid tot het hoogste aantal inbreuken dat de sector ooit heeft gezien”, aldus James C. Foster, voorzitter en CEO van ZeroFox. "Wij zijn van mening dat externe cyberbeveiliging een top drie prioriteit moet zijn en deel moet uitmaken van de kritieke beveiligingstechnologiestapel voor Chief Information Security Officers, omdat perimeterfirewalls en interne eindpuntagenten alleen niet voldoende zijn om bedrijfsmiddelen en klanten te beschermen."

Het ZeroFox Platform maakt bruikbare intelligentie mogelijk om phishing, imitaties, kwaadaardige domeinen en datalekken op het publieke, deep en dark web te verstoren, inclusief alomtegenwoordige cloudgebaseerde applicaties zoals Zoom, Slack, Google, Facebook en andere sociale mediasites. Het platform verwerkt miljarden gegevenselementen en beschermt tientallen miljoenen digitale activa over de hele wereld. Met klanten in meer dan 50 landen en zijn uitstekende relaties, heeft ZeroFox bewezen capaciteiten om cyberdreigingen in meerdere sectoren in de publieke en private sector te verminderen.

"Met deze transactie creëren we het eerste beursgenoteerde bedrijf in de branche dat zich richt op het leveren van een extern SaaS-platform voor cyberbeveiliging", voegt Foster toe. “We zijn van plan dit groeikapitaal te benutten om te blijven investeren in onze kunstmatige-intelligentiecapaciteiten, onze go-to-market-inspanningen op te schalen en ons team van wereldklasse uit te breiden. We zijn van mening dat dit waarde zal creëren voor onze bestaande en nieuwe aandeelhouders, terwijl we ons concentreren op groei, het uitbreiden van onze driecijferige nettoretentie en het plezier van onze klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!