KPN CEO Joost Farwerck: Coalitieakkoord is ambitieus

KPN CEO Joost Farwerck

21-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

KPN CEO Joost Farwerck: Coalitieakkoord is ambitieus

Het nieuwe coalitieakkoord is ambitieus en heeft oog voor de kansen en dreigingen van digitalisering. Dit meldt KPN CEO Joost Farwerck in een LinkedIn post. Digitalisering is belangrijk onderdeel in het Coalitieakkoord 2021-2025 (PDF) tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het akkoord heeft de titel 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst'.

Farwerck: "Voor het eerst staat er in een coalitieakkoord een apart hoofdstuk over Digitalisering. Dat is belangrijk! Het nieuw te vormen kabinet onderstreept het belang van digitalisering en ziet Nederland terecht als de Europese digitale hub waarbij iedereen toegang moet hebben tot supersnel internet. Op maatschappelijke gebieden als duurzaamheid, zorg en mobiliteit kunnen digitalisering en innovatie helpen."

Hij vervolgt": "Speciale aandacht is er in het akkoord voor cyberveiligheid, en dat is hard nodig. Bijna elke dag zien we nieuwe cyberaanvallen en kwetsbaarheden die de potentie hebben om consumenten, bedrijven of zelfs de Nederlandse samenleving te schaden."

"Het kabinet heeft hoge ambities die hopelijk inspireren om hier gezamenlijk -vanuit de overheid, wetenschap, bedrijven én consumenten- een bijdrage aan te leveren", zo besluit Farwerck.

Terug naar nieuws overzicht