Insulinepomp specialist haalt kapitaal op

22-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Insulinepomp specialist haalt kapitaal op

ViCentra, een bedrijf uit Utrecht achter Kaleido, de kleinste en lichtste draagbare insulinepomp (´patchpomp’), maakt bekend 65 miljoen euro (74 miljoen dollar) te hebben aangetrokken met een serie C-financiering. De investeringsronde stond onder leiding van de nieuwe investeerder Partners in Equity BV, de in Amsterdam gevestigde venture capital-onderneming die zich richt op langetermijnprojecten. Ook bestaande investeerders LSP, INKEF Capital en Health Innovations leverden een bijdrage aan deze investering.

Frans Cromme, CEO van ViCentra, reageerde: “Deze nieuwe financieringsronde stelt ons in staat onze commerciële uitrol verder te versnellen, onze productieactiviteiten op te schalen en voorbereidingen te treffen voor FDA-registratie. De commerciële lancering van het Kaleido-systeem zal zich concentreren op Nederland, Frankrijk, Duitsland en het VK. Later zullen we ons ook richten op andere regio’s.”

Daarnaast kondigt het bedrijf de commerciële lancering aan van de volgende generatie van hun Kaleido-systeem. Deze geüpdatete versie kan gecombineerd worden met het DBLG1-systeem, de geavanceerde oplossing voor geautomatiseerde insulinetoediening (automated insulin delivery, of AID) in een closed-loopsysteem van het bedrijf Diabeloop. Door de samenwerking met Diabeloop verder te versterken is het mogelijk Kaleido te gebruiken samen met de DBLG1-handset en het door Diabeloop ontwikkelde algoritme. Europa krijgt hiermee voor het eerst een AID-systeem dat ‘s werelds kleinste pomp combineert met het geavanceerde doseringsalgoritme en de door Diabeloop ontwikkelde intuïtieve gebruikersinterface.

Frans Cromme voegde toe: “Wij zijn blij dat we ons productaanbod verder kunnen uitbreiden met een closed loop-systeem en dit product op nieuwe markten in de EU introduceren. Het systeem is simpel en eenvoudig te gebruiken, en dat betekent voor mensen met diabetes type 1 een belangrijke verbetering van hun kwaliteit van leven. Dit is in lijn met de filosofie van ViCentra om slim ontworpen producten voor de gezondheidszorg te maken die mensen echt op de eerste plaats zetten. Wij ontwerpen niet voor patiënten – wij ontwerpen voor mensen.”

Naar schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er wereldwijd zo’n 422 miljoen mensen met diabetes, en zal dit aantal stijgen naarmate de wereldbevolking verder vergrijst. Omdat zowel mensen met diabetes als aanbieders steeds meer gebruik maken van virtuele zorg, biedt dit een geweldige kans om met technologie de kwaliteit van leven voor deze groep mensen te verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht