Redactie - 22 december 2021

Noname Security is eerste API-security-unicorn

Noname Security is eerste API-security-unicorn image

Noname Security haalt 135 miljoen dollar op aan Series C financiering. Het bedrijf wordt gewaardeerd op een miljard dollar. Noname Security is de eerste API-security-unicorn. De investeringsronde is een verdere bevestiging dat Noname Security een van de snelstgroeiende cyberbeveiligingsbedrijven ooit is. Deze ronde werd gefinancierd door bestaande investeerders die Noname Security willen verdubbelen en een nieuwe investeerder: Georgian. Georgian en Lightspeed leidden de ronde met deelname van bestaande investeerders, waaronder Insight Partners, Cyberstarts, Next47, Forgepoint en The Syndicate Group (TSG).

Toen Shay (red: Shay Levi, medeoprichter en CTO) en ik Noname Security startten hadden we één missie voor ogen: om organisaties in staat te stellen hun digitale transformatietraject te versnellen door hun API's te helpen beveiligen. We hebben API-beveiliging anders benaderd en daarom hebben we het vertrouwen gewonnen van 's werelds grootste merken en werken we actief samen met 20% van de Fortune 500 om hun digitale omgevingen te beschermen tegen een steeds groter wordende lijst van API-kwetsbaarheden. Zoals Gartner heeft voorspeld, zullen API's in 2022 de meest voorkomende aanvalsvector worden die datalekken voor zakelijke webapplicaties veroorzaakt; het gebeurt echter al.

Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar, ben ik sprakeloos. We begonnen met vier medewerkers en waren een onbekend bedrijf. Vandaag hebben we meer dan 200 medewerkers wereldwijd. De groei van Noname was niet mogelijk geweest zonder een verbazingwekkende mate van inzet, samenwerking en toewijding van onze medewerkers, investeerders en partners. Bedankt allemaal voor de passie, toewijding en ervaring die jullie naar Noname Security brengen. In twaalf korte maanden zijn we de naam geworden die je moet kennen in API Security.

Onze ongeëvenaarde tractie op de markt en de meest recente financieringsronde hebben het leiderschap van Noname Security op het gebied van API-beveiliging verstevigd. Met $ 220 miljoen aan financiering in ons eerste jaar, zullen we onze wereldwijde go-to-market-inspanningen verder versnellen en blijven investeren in API-beveiligingsinnovatie. Voor degenen die onze passie voor API-beveiliging delen: sluit je bij ons aan en schrijf mee aan de volgende hoofdstukken in het verhaal van Noname Security.

Dit afgelopen jaar is er een die Shay en ik nooit zullen vergeten en we kijken ernaar uit om nog veel meer mijlpalen te vieren bij Noname Security.

Door: Oz Golan (foto), medeoprichter en CEO bij Noname Security

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!