ABN AMRO lanceert eerste Partner API

23-12-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ABN AMRO lanceert eerste Partner API

ABN AMRO werkte samen met fintech SurePay om de eerste partner-API te realiseren: IBAN-Name Check. Dit houdt in dat ABN AMRO de API van partner SurePay aanbiedt op de ABN AMRO Developer Portal. "Een grote mijlpaal in onze ambitie om te evolueren naar een one-stop-shop voor onze klanten", zo meldt de bank.

De ambitie van ABN AMRO Open Banking is om onze klanten innovatieve diensten en producten aan te bieden. Dit doen we onder meer door hoogwaardige API-producten aan te bieden, zodat onze klanten de capaciteiten en expertise van ABN AMRO in hun eigen zakelijke kanalen kunnen benutten. Naast het ontwikkelen van onze eigen API-producten, werken we samen met innovatieve organisaties om nieuwe manieren te vinden om onze klanten van dienst te zijn. Het eerste partnerschap dat we vandaag lanceren, is het resultaat van die ambitie.

Partner-API's

Door partner-API's op de ABN AMRO Developer Portal te bieden, bieden we API's van partners en verzekeren we klanten van:
Veilige en gemakkelijke toegang tot relevante API's
Hoogwaardige technische ondersteuning
Hoogwaardige functionele ondersteuning in de financiële waardeketen
Duidelijke, consistente en hoogwaardige documentatie

Wat is IBAN-Naam Check API?

De eerste partner-API die beschikbaar is, is IBAN Name-Check. De IBAN-Naam Check controleert of de combinatie van IBAN en naam overeenkomt met de informatie die is geregistreerd in de SurePay-database. Door deze API te gebruiken, krijgen klanten meer comfort om de juiste begunstigde te betalen of te incasseren bij de juiste debiteur. Binnen de databases van SurePay wordt 99,5% van de Nederlandse IBAN-Naam combinaties opgeslagen. De API en de sandbox zijn vanaf vandaag beschikbaar op de Developer Portal! Klik hier om naar de IBAN-Naam Check API te gaan.

SurePay is de uitvinder van de IBAN-Naam Check. Door gebruik te maken van de unieke technologie van SurePays wordt een verscheidenheid aan oplossingen aangeboden aan financiële instellingen, organisaties en bedrijven in heel Europa. SurePay blijft innovatieve oplossingen ontwikkelen, brengt regelmatig nieuwe diensten uit en is goed op weg om het leidende Europese platform te worden voor rekeningverificatiediensten in online bankieren en in bedrijfsprocessen.
SurePay is uitgegroeid van een start-up (van een Nederlandse bank) naar een scale-up. Sinds februari 2020 is SurePay een zelfstandige juridische entiteit die diensten levert aan banken, (semi)overheidsinstellingen en andere bedrijven en instellingen in Nederland en Europa. Dagelijks worden er meer dan 3 miljoen controles uitgevoerd met een gemiddelde responstijd van 0,1 seconde.

Terug naar nieuws overzicht
Software