Wouter Hoeffnagel - 28 december 2021

PvdD wil dat meer partijen verkoop van landbouwgrond voor datacenters opschorten

PvdD wil dat meer partijen verkoop van landbouwgrond voor datacenters opschorten image

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil opheldering over de bouw van datacenters in ons land. In een motie roept de partij demissionair ministers Ollongren van Binnenlandse Zaken en Blok van Economische Zaken op naast het Rijksvastgoedbedrijf ook andere partijen te vragen tijdelijk geen grond te verkopen voor de realisatie van datacenters.

Vorige week werd al een andere motie van de PvdD goedgekeurd. Deze motie riep op tot het niet verkopen van landbouwgrond in Zeewolde aan Facebook-moederbedrijf Meta voor de realisatie van een datacenter. Het kabinet moet de verkoop hierdoor opschorten totdat een nieuwe kabinetsvisie voor datacenters is opgesteld en het parlement zich hierover heeft gebogen.

Nu roepen PvdD-Kamerleden Van Raan en Van Esch de demissionair ministers Ollongren en Blok op of zij bereid zijn de bouw van datacenters verder aan banden te leggen. Dit door ook andere partijen dat het Rijksvastgoedbedrijf te vragen de verkoop van landbouwgrond voor datacenters op te schorten. Daarnaast willen de Kamerleden weten hoe de demissionair ministers de in het senaat aangenomen motie gaan uitvoeren.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!