Wie wint de IoT / Edge Innovator of the Year Award?

31-12-2021 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wint de IoT / Edge Innovator of the Year Award?

De Dutch IT-channel Award voor IoT Innovator of the Year werd vorig jaar gewonnen door Dell Technologies & Nalta, vanwege hun gezamenlijke, baanbrekende project Blue Force Tracking (BFT). Dit jaar is de award ook bereikbaar voor partijen die innoveren met edge computing. Wie mag zich IoT/Edge Computing Innovator of the Year 2021 noemen?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians ontwikkelde samen met Cisco een eenvoudig IoT-portfolio voor het onderwijs: EduAnywhere. Met EduAnywhere creëren scholen en universiteiten een attractieve, veilige en duurzame onderwijsomgeving, door hun bestaande draadloze infrastructuur eenvoudig te verrijken met een centraal 'IoT-brein'. Het platform, dat wordt geleverd als een service, zorgt bijvoorbeeld voor een optimale klimaatbeheersing in leslokalen en een optimale bezetting van ruimtes. Ook de veiligheid is met het platform gediend, denk aan COVID-19. Met de netwerkintelligentie en het specialistische IoT-platform van Axians kan EduAnywhere uitgroeien tot hét digitale brein van moderne onderwijsinstellingen, vinden Axians en Cisco. Onder andere ROC Aventus heeft de IoT-oplossing in gebruik.

IBM behoort tot de genomineerden dankzij het project MAS: Mayflower Autonomous Ship. Met dit onbemande, zelfsturende schip vol met wetenschappelijke apparatuur kunnen wetenschappers flexibel, kosteneffectief en veilig een veelheid aan kritieke gegevens over de oceaan verzamelen. Dankzij vijftien edge-apparaten, aangedreven door IBM-software, kan de 'AI Captain' van het schip onafhankelijk beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de optimale koers van het schip. De edge-apparaten verwerken gegevens van liefst dertig sensoren, waaronder radars, GPS, camera's en hoogte- en waterdieptedetectoren. Het project wordt geleid door het maritieme onderzoekscentrum ProMare, en gesteund door IBM samen met een wereldwijd consortium van partners.

Lenovo wil rekenkracht dáár aanbieden waar rekenkracht nodig is. De Aziatische producent begrijpt maar al te goed dat de wereld meer verbonden is dan ooit, en dat waardevolle bedrijfsgegevens tegenwoordig niet meer hoofdzakelijk worden gegenereerd in datacenters, maar in de edge. Lenovo wil bedrijven helpen met hun IoT-strategie, onder meer door ook artificial intelligence (AI) naar de edge brengen. Want gegevens die worden gegenereerd ín de edge, worden veel sneller verwerkt met oplossingen die zijn geoptimaliseerd vóór de edge. De edge-servers van Lenovo zijn robuust, veilig en fraudebestendig. Ze hebben bovendien gegevensversleuteling en het vermogen om alle soorten weersomstandigheden te weerstaan.

NTT werd in Europa vooral bekend als technologiepartner van de ASO, organisator van internationale sportwedstrijden. De Nippon Telegraph and Telephone Corporation, opgericht in 1952 in Japan en in Nederland aanwezig op de Amsterdamse Zuidas, liet zich onder meer in de Tour de France zien als een echte innovator. Het zwarte krijtbord met handmatig opgenomen tijden verdween, en met technologische toepassingen als IoT, AI, edge computing en realtime analytics maakte NTT van dit grootste wielerevenement ter wereld een 'digital twin'. Niet alleen de sport zelf, maar ook de fan-ervaring werd door deze digitalisering aanzienlijk verbeterd, vinden ze bij NTT.

Scale Computing EMEA BV, de EMEA-tak van de Amerikaanse wereldleider in virtualisatie en hyperconverged solutions, timmert de laatste jaren hard aan de weg met oplossingen voor edge computing. Het bedrijf, gevestigd in Den Bosch, werkt op dit gebied nauw samen met partners als Acronis, Intel, Lenovo, NEC en Parallels, en sinds kort ook met IBM. Naar verwachting zal juist die samenwerking het aantal klanten die met edge computing aan de slag willen, explosief doen groeien. Vooral de veelvuldig bekroonde Scale Computing HC3 Edge oplossingen, die snel kunnen worden geïmplementeerd en lokaal of op afstand beheerd, zijn erg in trek.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards