Wie wint de Sales Manager of the Year Award?

05-01-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wint de Sales Manager of the Year Award?

Voor de tweede keer reikt Dutch IT-channel een award uit aan de Sales Manager of the Year: iemand die door het Nederlandse IT-kanaal wordt gewaardeerd om zijn of haar persoonlijkheid en onderscheidende salesvaardigheden en/of -resultaten. Vorig jaar won Mark Beunk, die onlangs switchte van Head of B2B bij securityleverancier Kaspersky naar Channel Director EMEA bij het Israëlische softwarebedrijf Cyberint.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Angelique de Vogel werd in juni 2021 Vice President Cyber Security Sales bij KPN Security. Als eindverantwoordelijke voor het professionaliseren van de commerciële organisatie aldaar, heeft ze een sterke focus op omzetgroei, maar ook op het veiliger maken van de digitale samenleving. De Vogel, die tussen 2000 en 2018 ook al verschillende commerciële en operationele managementposities bekleedde bij KPN, spreekt van 'een passievol en dynamisch bedrijf, waar verschillende culturen samenkomen om klanten te helpen hun digitale weerbaarheid te vergroten'. Collega's zien haar benoeming als een waardevolle aanvulling in de directie van KPN Security, en roemen haar brede achtergrond binnen KPN, alsook haar bestuurlijke ervaring en ambitieuze persoonlijkheid.

David van den Berg behaalde sinds zijn terugkeer bij Aruba, a Hewlett Packard Company succes na succes en brak de afgelopen vier kwartalen record na record. De Country Manager Aruba heeft volgens kenners het credo van Aruba – 'customer first, customer last' – stevig in zijn DNA. Door afspraken na te komen en altijd direct contact te hebben met partners en klanten, weet hij hun vertrouwen steeds te winnen. David van den Berg, die wordt geprezen om zijn creativiteit en open communicatiestijl, was eerder Managing Director bij de Amerikaanse telecombedrijven Avaya en Verizon, waardoor hij veel weet van strategieën in managed services en NaaS.

Linda van Ruth-Prijs is Sales Manager bij de Utrechtse securityspecialist The S-Unit. Volgens mensen die haar nomineerden, handelt Van Ruth-Prijs altijd vanuit haar eigen, persoonlijke enthousiasme, maar heeft ze tegelijk een uitstekend gevoel voor precies de benadering die past bij een bepaalde klant. Een extra zin in een e-mail, een persoonlijke noot of een telefoontje; het kan een groot verschil maken. Linda van Ruth-Prijs, die eerder werkte bij onder meer bij IT-distributeur Arrow ECS, wist al in het eerste jaar bij The S-Unit de opdrachtenportefeuille met 70 procent te laten groeien. In haar vrije tijd zet ze zich in voor meer cyber security bewustzijn bij kinderen.

Mario van Lemmen startte zijn carrière begin jaren 90 bij de Italiaanse computerfabrikant Olivetti in Leiden, waar hij verantwoordelijk was voor retail sales. Daarna had hij verschillende functies in (sales) management, onder meer bij PhoneHouse, Copaco-dochter Amtron en Samsung. Vanaf 2009 werkte Van Lemmen bij de Mobile Division van distributeur Tech Data, om in 2019 SalesFreaks te beginnen: een full-service sales agency, gespecialiseerd in commercieel personeel in IT, consumentenelektronica en retail. Met zijn enthousiasme, gedrevenheid en passie maakte Mario van Lemmen, die wordt gekarakteriseerd als 'een echte verbinder in sales', van SalesFreaks een begrip in de Nederlandse IT-markt als het gaat om werving & selectie en detachering.

Ronald Ooms is sinds oktober 2020 Vice President EMEA BACH bij Veeam Software. Ooms begon in 2010 bij Veeam als Sales Manager voor de Benelux, maar is inmiddels dus ook verantwoordelijk voor Oostenrijk en Zwitserland. Met een team van 150 professionals nam hij succesvolle initiatieven, zoals de jaarlijkse partner summit en VeeamOnTours: evenementen die inmiddels breed zijn uitgerold door Veeam in heel Europa en daarbuiten. Ooms boekt uitstekende prestaties, maar kijkt ook verder. Zo pleitte hij jaren geleden al voor een speciale minister van IT-zaken. Ronald Ooms wordt gewaardeerd als een bevlogen, gepassioneerde en open sales manager, die er altijd vol voor gaat, ongeacht de grootte van een klant of deal.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards