Update voor Alexa nadat stemassistent levensgevaarlijk opdracht geeft

30-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Update voor Alexa nadat stemassistent levensgevaarlijk opdracht geeft

Alexa van Amazon is voorzien van een update nadat de stemassistent een tienjarig meisje een levensgevaarlijk opdracht heeft gegeven. Het gaat om de zogeheten 'the penny challenge', waarbij een telefoonoplader half in het stopcontact wordt gestoken en een munt tegen de uitstekende pinnen wordt gehouden.

BBC News meldt dat het probleem zich voordeed bij een Amazon Echo-speaker. Een moeder schrijft op Twitter dat zij met haar dochter opdrachten aan het uitvoeren was. Het ging hierbij in eerste instantie op opdrachten van een gymleraar op YouTube. Nadat Alexa echter werd gevraagd een nieuwe opdracht te geven, kwam de assistent met 'the penny challenge'. Deze uitdaging is omstreden en wordt als zeer gevaarlijk gezien. Gebruikers steken een telefoonoplader half in het stopcontact, waardoor de pinnen bloot komen te liggen. Vervolgens plaatsen zij een munt op deze pinnen. Aangezien de munt elektriciteit geleid kan dit tot gevaarlijke situatie leiden. Denk hierbij aan brand, maar ook aan schokken en andere schade.

Een update voor Alexa moet het probleem verhelpen. Amazon meldt aan BBC News dat de update moet voorkomen dat Alexa dergelijke dingen in het vervolg aanraadt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Smart, Software
Software