Redactie - 30 december 2021

Opnieuw afzeggingen voor CES

Opnieuw afzeggingen voor CES image

De lijst bedrijven die niet fysiek naar elektronicabeurs CES komen wordt weer langer. De beurs zou volgende week van start gaan.

Deze week zeggen AMD, MSI, OnePlus en Proctor & Gamble af. Grote techgiganten als Google, Microsoft, Intel, Meta, Amazon en Twitter zeiden eerder al dat ze niet zouden afzakken naar Las Vegas. Ook een groot deel van de media volgt de beurs dit jaar weer digitaal. Grote boosdoener hier is de omikronvariant van COVID-19, en de sterk stijgende besmettingen die daarmee gepaard gaan wereldwijd.

Dat betekent dat de beursvloer, met afzeggingen van bijna vijftig grote techbedrijven, er toch wat karig begint uit te zien. Bij de bedrijven die nog wel komen zitten onder meer Samsung, LG, Qualcomm en Sony. Een reeks anderen zullen wel virtuele keynotes en seminaries houden. De beurs ging voor zijn editie van 2021 volledig digitaal, maar zou volgende week van 5 tot 8 januari wel met een fysieke component plaatsvinden in Las Vegas. De organisatie van CES zegt alsnog dat de beurs fysiek doorgaat, met de nodige voorzieningen. Zo moeten bezoeker gevaccineerd zijn en mondmaskers dragen.

In samenwerking met Data News

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!