'NorthC is het ultieme voorbeeld van Think Global, Act Local'

Piet Sjoukes, Director of Sales

11-01-2022 | door: Blog
Deel dit artikel:

'NorthC is het ultieme voorbeeld van Think Global, Act Local'

NorthC, een grote speler in regionale datacenters, heeft Piet Sjoukes aangesteld als haar nieuwe Director of Sales. De datacenterwereld is geen onbekend terrein voor de 53-jarige Sjoukes. Hij deed eerder al ervaring op bij onder andere Ericsson, Akamai en Interxion.

“Ik vind het een eer om voor NorthC te werken”, begint Sjoukes enthousiast. “NorthC is perfect gepositioneerd voor alle ontwikkelingen die de komende jaren een vlucht gaan nemen. Het is een regionale speler met internationale allure. De aloude uitspraak Think Global, Act Local is voor NorthC de dagelijkse werkelijkheid. Regionale aanwezigheid wordt steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op het gebied van edge-computing, wat tot een explosie van lokaal gegenereerd dataverkeer gaat leiden. Er is geen andere speler in Nederland die zo dicht bij haar klanten zit. Overal is afhankelijkheid van data groot, of het nu in de gezondheidzorg is, in de overheid of in de financiële wereld, we kunnen niet meer zonder. Ook de onderlinge afhankelijkheid en complexiteit tussen softwareplatformen, data-opslag, distributie en verwerking is groot en groeiende. Het zijn de digitale ecosystemen die het fundament vormen van onze maatschappij. Onze datacenters vervullen een fijnmazige hubfunctie die een stabiele basisinfrastructuur biedt voor deze digitale eco-systemen."

Grote potentie door geografische diversiteit
“Die geografische diversiteit zie ik echt als een speerpunt”, vervolgt Sjoukes. “Veel datacenter partijen zijn vooral in de regio Amsterdam actief. Ook wij zijn natuurlijk in die regio aanwezig, maar het gros van de economische activiteit in Nederland vindt echter ook plaats op andere belangrijke plekken in ons land. Neem bijvoorbeeld de Rotterdamse haven waar we met drie datacenters in de buurt actief zijn. Ook in de brainportregio Eindhoven zijn we aanwezig, in het hart van de technologische ontwikkeling op de High Tech Campus. In Groningen breiden we het IT-oppervlak momenteel zelfs uit zodat daar ook in de toekomst genoeg ruimte is voor digitale groei. Verder hebben we al onze datacenters onderling verbonden via onze Region Connect Ring. Dankzij dit snelle fibernetwerk is het mogelijk om bijvoorbeeld in ons datacenter in Groningen de klantapparatuur te hebben staan en een dienst in Eindhoven af te nemen. Daarmee creëren we met al onze regionale datacenters een groot virtueel datacenter voor Nederland.”

Groeipotentie en ambitie
NorthC is het afgelopen jaar flink gegroeid. Zo bouwde NorthC een nieuw state-of-the-art datacenter in Rotterdam Zestienhoven, wordt er gebouwd aan een nieuw datacenter in Groningen en nam het twee datacenters van IP Exchange over in Duitsland. In al onze plannen heeft duurzaamheid een belangrijke rol. Alternatieve energiebronnen, hergebruik van warmte en verminderen van de CO2 footprint is onderdeel van al onze ontwikkelplannen. NorthC zit dus duidelijk niet stil. Volgens Sjoukes heeft het bedrijf ook volgend jaar een gezonde groeiambitie. “Wij hebben een degelijke solide basis waardoor we hard kunnen en willen groeien”, vervolgt Sjoukes. “Dankzij organische groei en strategische overnames willen we onze dekking in Nederland en daarbuiten ook komend jaar vergroten. Wij vormen als datacenterbedrijf het fundament van de digitale samenleving. Die digitale samenleving wordt alsmaar groter en complexer. Als onderdeel van het digitale ecosysteem zoeken wij door middel van partnerships voor onze klanten de best mogelijke oplossingen op het gebied van cloud, msp’s, netwerk en hardware. Doordat we zelf volledig carrier- en cloudneutraal zijn, hebben onze klanten daarom de keuze uit een divers palet waarbij ze zelf kunnen bepalen welke oplossing het beste bij hun past. Of dat nou cloud, hybrid cloud of een colocatie-oplossing is.”

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters