Tech Data en VMware ondersteunen channel partners steeds breder

Kenneth del Rio van Heese (VMware)

Tech Data en VMware ondersteunen channel partners steeds breder

Marc van Ierland (Tech Data)

05-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data en VMware ondersteunen channel partners steeds breder

Organisaties moeten snel digitaal transformeren om hun marktpositie te behouden of te groeien. Een opgave waarvoor ze de hulp van ICT-aanbieders goed kunnen gebruiken. VMware en Tech Data ondersteunen hun IT-partners vanuit een gezamenlijke propositie bij het faciliteren van deze transformatie, vertellen Kenneth del Rio van Heese (VMware) en Marc van Ierland (Tech Data). Daarbij biedt VMware de oplossingen voor naadloze en veilige toegang tot digitale middelen. Tech Data levert deze oplossingen door, bundelt ze en voorziet ze van het benodigde advies.

De samenwerking tussen VMware en Tech Data bestaat al een jaar of twintig. Toch was er zelden een plotselinge uitdaging om kanaalpartners mee te ondersteunen als de gevolgen van de recente lockdowns, vertelt Kenneth del Rio van Heese, director channel sales Benelux bij VMware. “Het is knap om te zien hoe weerbaar en dienstbaar richting klanten de sector zich heeft getoond, enkele hick-ups daargelaten.”

De definitie van de werkplek is door corona in korte tijd ook erg veranderd, voegt Marc van Ierland, director advanced solutions bij Tech Data, toe. “Die is hybride geworden, met grote gevolgen voor hoe je toegang tot informatie regelt, hoe je virtualisatielagen toepast. Workspace One, het Anywhere Workspace platform van VMware, is een duidelijk voorbeeld van hoe je dat dan gaat inrichten. Ongeacht of je werkt op je desktop, laptop of mobieltje.”

Eenduidige toegang

Er zijn meer en vergelijkbare VDI-oplossingen, weet Del Rio van Heese. “Wat we met Workspace One bieden, is een suite die eenduidig toegang geeft tot elke vorm van data, ongeacht werkplek of device. Techniek en design-gedachten kunnen een positieve werking hebben op hoe je als organisatie IT beheert, maar verhogen mede ook de tevredenheid van werknemers. Je kunt dat als organisatie op zo’n manier beheren dat mensen alleen toegang hebben tot de data waar zij geautoriseerd voor zijn. En er is een zekere mate van intelligentie ingebouwd waardoor je dit ook op een schaalbare manier kunt invoeren en waarmee dit ook heel geschikt is voor enterprises.”

Onder meer de overname van Velocloud het afgelopen jaar heeft VMware volgens Del Rio van Heese geholpen om de connectiviteit die nodig is voor een hybride werkplek – zowel op kantoor als thuis - op basis van SDWAN de garanderen. Carbon Black biedt dan weer de mogelijkheid om je werkplek, netwerk en data intrinsiek te beveiligen op basis van zero trust. Dit zijn enkele recente innovaties die door VMware zijn toegevoegd aan de Digital Workspace propositie

“Je hebt nu één suite waarvan je als IT-beheerder zeker weet dat je binnen 24 uur up & running bent, waarbij op identiteit en niet op device wordt gemanaged en waarmee je overal op eenduidige en veilige wijze toegang hebt tot relevante gegevens.”

Belang zero trust

Van Ierland benadrukt eveneens het toenemende belang van zero trust als onderdeel van werkplekoplossingen en -platforms. “Het single point of failure is toch vaak de gebruiker. Dan kun je wel op device managen, maar als je iemand hebt die op meer locaties met diverse netwerken van uiteenlopende kwaliteit en beveiliging werkt, kun je beter op die persoon managen.”

Daarnaast is volgens Del Rio van Heese de werknemerservaring erg belangrijk. Zaken zoals single sign on vergroten het werkgemak omdat je slechts één keer hoeft aan te melden voor vrijwel alle applicaties. “We willen daarmee verder gaan dan een service level agreement, het gaat om de totale ervaring voor alle gebruikers, van organisatie en IT-beheerder tot werknemer. Je kunt daar als IT-aanbieder ook puntoplossingen voor samenvoegen, maar de integratie van die oplossingen en naadloos gebruik ervan ongeacht in welk datacenter of welke cloud een werkplek staat, is uniek voor Workspace One.”

Laagdrempelige stap

Het moet ook niet uitmaken op basis van welke bouwblokken van welke leverancier een werkplekoplossing is samengesteld, meent de director channel sales Benelux van VMware. “Maar uiteindelijk moet het wel op een infrastructuur landen. vSAN is daarbij de eerste laagdrempelige stap voor organisaties die vSphere hebben draaien, die hun storage optimaal willen gebruiken en die weten waar ze naartoe willen. Het is een eerste stap naar een private cloud omgeving”.

vSAN legt zo een laag over je device heen die bedrijfsdata zo overal ontsluit, voegt Van Ierland hier aan toe. “Er komt steeds meer data. De opslag ervan moet dus efficiënter, maar ook de ontsluiting. Slimme beschikbaarheid noemen we dat. VMware maakt dat mogelijk met hun cloud foundation als schil over je hardware, infrastructuur, storage en compute capaciteit. Zo wordt je een stuk flexibeler en schaalbaarder met wat er onder die schil zit.”

Ondersteuning cloud providers

VMware probeert zijn partners ook op steeds meer manieren te ondersteunen. Hiervoor is ook het Cloud provider-programma in het leven geroepen, in navolging van het VMware Service provider-programma. Het Cloud Provider-programma is zeer succesvol in de volwassen markten van de Benelux en de Nordics, stelt Del Rio van Heese. De deelname groeit jaar op jaar sterk, mede door de sterke positie van hosting & cloud providers in de regio heeft dat een vlucht genomen.

“Voor ons zijn hosting providers naast partners ook klanten, met een eigen positie en merk in de markt, met eigen oplossingen. Zij nemen onze technologie af mede namens een eindklant en passen die technologie in hun propositie naar die klant toe, bijvoorbeeld specifiek in verticals zoals de retail. De technologie en diensten van VMware vormen hier een onlosmakelijk element van bij veel hosting providers. Wij willen hen bedienen op een manier die beter bij hen past.”

Wat dat onder meer kan betekenen, is dat deze hosting/cloud providers managed Services en diensten kunnen ontwikkelen, op basis van VMware technologie. Deze kunnen in de eigen omgeving draaien, maar zouden ook kunnen worden afgenomen als dienst van VMware. Del Rio van Heese: Wij helpen hen met een asset light-aanpak en zo kunnen zij relatief eenvoudig hun portfolio verbreden.”

Duidelijke rol Tech Data

Tech Data kan op veel gebieden een rol in spelen, stelt Van Ierland, door ondersteunende diensten rondom het groeiende VMware as-as-service portfolio heen te bouwen. “Daar zetten we de expertise in van ons overkoepelende Next Gen-team voor vendors én ons dedicated VMware-team. Bovendien is er met Carbon Black ook een duidelijke link met ons Security-team. Waar we eerst een vrij specifieke doelgroep hadden met VMware, wordt die steeds breder. Niet alleen meer software-partners, maar ook cloud- en security-partners. VMware loopt als een rode draad door steeds meer van onze oplossingen en diensten heen. Wij kunnen hen bij steeds meer partners een goede ingang bieden.”

De praktijk van Tech Data sluiten goed aan op de pijlers waar VMware zich op richt, concludeert Del Rio van Heese. “Je ziet steeds meer transacties op abonnementsbasis plaatsvinden. Tech Data speelt een belangrijke rol in het afhandelen van dergelijke transacties. Ook als het gaat om de financiering van de bijbehorende oplossingen, leunen we als VMware deels op Tech Data. Of in combinaties die het Next Gen-team voor VMware kan maken met partijen zoals Veeam of Azure. Die inbedding in een totaaloplossing voor de klant is ook in ons belang, maar vooral voor de extra waarde die een partner zo kan bieden.”

Die extra waarde willen VMware en Tech Data het komende jaar ook bieden met de booster-campagne voor Carbon Black, waar kanaalpartners voor kunnen optekenen. Op basis van een aantal te behalen, prestatie gedreven mijlpalen worden deelnemende partners beloond. Del Rio van Heese: “Wij helpen ze zo om meer te halen uit het Carbon Black-aanbod, middels enablement, sales-trainingen en marketingactiviteiten. Nu voor Carbon Black, maar dat kan ook voor vSAN of Tanzu een optie zijn.”

Groeiende impact Tanzu

Tot slot benadrukt Del Rio van Heese de groeiende impact en integratie van het Tanzu-portfolio voor beheer van virtualisatie- en container-omgevingen. “Tanzu speelt in op de enorme explosie van applicatieontwikkelingen, vooral SaaS-gebaseerd. Dat gebeurt veelal op basis van open standaarden. Zodra je dat op een efficiënte en veilige manier wil doen, moet je daar toch een zekere mate van regie in aanbrengen.”

Tanzu automatiseert het hele traject van ontwikkeling, refactoring, re-platforming en uitrol – naar de eigen IT-omgeving, maar ook een publieke cloud. Een IT-afdeling kan zo met weinig mensen en bestaande kennis van vSphere het hele traject eenvoudig beheren. “Als organisatie kun je compliant zijn en voorkomen dat je foute toepassingen online pusht. Als IT-afdeling kun je de ontwikkelaar ontzorgen. Dat is belangrijk, want ontwikkelaars zijn vaak schaarse, dure krachten die je zo optimaal mogelijk moet inzetten.”

Ook hier tonen VMware en Tech Data de kracht van hun samenwerking, door partners en hun klanten zich laagdrempelig te laten bekwamen in het gebruik van Tanzu. Voor veel partners is Tanzu nog best nieuw, merkten Del Rio van Heese en Van Ierland tijdens een recente partnersessie. “Voordat zij zich er comfortabel bij voelen om dit verhaal naar klanten te brengen, moeten ze nog wel enkele stappen zetten. Bij deis tappen helpen wij ze als VMware en Tech Data ook samen.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud