Koning & Hartman Telecom gaat verder als Axians

Bart Selten, Axians

04-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Koning & Hartman Telecom gaat verder als Axians

Koning & Hartman Telecom is per 1 januari Axians, het ICT merk van VINCI Energies. De telecommunicatie expertise die is toegevoegd aan het portfolio van Axians geeft direct een meerwaarde in de diensten en oplossingen welke Axians biedt op het gebied van connectiviteit als onderdeel van de digitale transformatie.

Axians groeit met deze samenvoeging naar zo’n 1.350 medewerkers in Nederland welke resulteert in een verbreding en versterking van het totale aanbod van diensten waarbij met name de convergentie tussen telecomcommunicatie en IT-technologieën zorgt voor een divers en specialistisch aanbod van end-to-end connectiviteit met o.a. private LTE, private 5G, DAS en Portofonie.

De oorsprong van Koning & Hartman gaat meer dan 120 jaar terug waarin zij zorgt voor communicatie systemen in vitale sectoren met een sterk portfolio rondom Communicatie, Wireless Connectivity en Dealing & Control. De dienstverlening breidt zich uit in de richting van nieuwe generatie netwerken voor een betrouwbare en hoogwaardige overdracht van spraak, data en audiovisuele content en wordt de komende jaren volledig omgezet in diensten.

“Klanten vertrouwen op een nauwe samenwerking; zo zocht T-Mobile een stabiele en innovatieve partner voor de komende jaren, die de kwaliteit kan waarborgen en tevens over de kennis en middelen beschikt om te helpen innoveren. In ons hebben ze die partner gevonden en nu ontstaat, door de samenvoeging met de overige portfolio onderdelen van Axians, een breed netwerk aan expertise in het telecom en IT landschap. Zo bundelen wij de innovatiekracht en daarmee de ontwikkeling van nieuwe gezamenlijke diensten. Dat doen we zowel in connectiviteit als in aansluitende diensten zoals datacenters, Internet of Things of data- en analytics.” aldus Bart Selten (foto), Director bij Axians.

"De toevoeging van telecom expertise leidt voor Axians tot een nog sterker aanbod in connectiviteit, een breder portfolio betekent dan we klanten nog beter kunnen ondersteunen met hun digitalisering onderweg naar een flexibele digitale organisatie.
De medewerkers van Koning & Hartman Telecom gaan per direct verder onder de vlag van Axians, het Industrie portfolio blijft opereren onder de naam Koning & Hartman", aldus Selten.

“BTG feliciteert de genoemde partijen en Solution Partners van BTG van harte met deze hechte samenwerking. Vanuit het eco-systeemdenken, vullen ze elkaar aan en versterken ze de portfolio op het vlak van Telecom. Connectiviteit pur sang en we zien uit naar de resultaten”, aldus Petra Claessen , CEO BTG & BTG-Services (voorheen TGG-Services).

Terug naar nieuws overzicht