CES: NETGEAR introduceert nieuwe Orbi Pro Mesh System en PoE Switch

05-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

CES: NETGEAR introduceert nieuwe Orbi Pro Mesh System en PoE Switch

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten en -oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven kondigde vandaag nieuwe zakelijke netwerkproducten aan voor de Consumer Electronics Show (CES). NETGEAR Orbi Pro WiFi 6 AX5400 Mesh System (SXK50) is toegevoegd aan het Orbi Pro-portfolio. Deze 2022 CES Innovation Award Honoree is het nieuwste tri-band mesh-systeem van NETGEAR, dat is ontwikkeld om MKB-klanten te voorzien van dekking, snelheid en next-level beveiliging. Ook is de Ultra60 PoE++ Multi-Gigabit Ethernet Plus Switch (MS108EUP) aangekondigd, een ideale aanvulling op NETGEAR WAX218/WAX610/WAX630, perfect voor kleine en middelgrote kantoren of thuiskantoren.

Prestaties en beveiliging op bedrijfsniveau op kantoor en thuiskantoor

De afgelopen twee jaar werkten meer werknemers vanuit huis en, met de opkomst van hybride werk, verwacht 92 procent van de werknemers minstens één keer per week vanuit huis te blijven werken. 80 procent van de werknemers verwacht minstens drie dagen per week vanuit huis te werken, volgens recent onderzoek.1 Tel daarbij het groeiende aantal thuisbedrijven die allen hun thuisnetwerk tot het uiterste drijven. Hierdoor groeit de behoefte aan een robuust netwerk dat werknemers helpt zowel hun thuis- als hun zakelijke leven te ondersteunen.

De uitdaging voor kleine bedrijven is om werknemers thuis te voorzien van WiFi-ervaring die op gelijke voet staat met die op kantoor. Het is van belang om betrouwbaarheid en prestaties te bieden die thuiswerkfrustraties verlichten. En tegelijkertijd netwerkbeveliging te bieden waarmee bedrijfsgevoelige informatie en data wordt beschermd.

Uitgerust met de nieuwste generatie WiFi 6-technologie, past de Orbi Pro SXK50 goed in het Orbi Pro-portfolio tussen de SXK30 en de top-of-the line SXK80. De nieuwste toevoeging biedt WiFi-dekking en verbindingscapaciteit met hogere snelheden dan WiFi 5 en geen dode zones. Ideaal voor het thuiskantoor of voor kleine bedrijven zoals bed-and-breakfasts, professionele dienstverleners en kleine onderwijscentra. Orbi Pro SXK50 biedt topprestaties, eenvoudig beheer, ondersteuning voor een groter aantal apparaten, en verschillende lagen van business-grade beveiliging om cyberinbraken te voorkomen.

“De belangrijkste aandachtspunten voor zakelijke WiFi-klanten zijn betrouwbaarheid, robuustheid, beveiliging en prestaties. De Orbi Pro-lijn voldoet aan al deze behoeften, maar de beveiligingsfuncties zijn wat onze apparaten echt onderscheidt van de concurrentie", zegt Doug Cheung, Director Product Line Management, NETGEAR Business WiFi. "Bij de keuze voor een Orbi Pro-systeem hoeft de klant alleen te beslissen hoeveel apparaten hij wil ondersteunen in hoeveel ruimte. Business-level security is standaard in de hele line-up."

Orbi Pro SXK50 kan verbinding maken met vier keer het aantal apparaten in vergelijking met eerdere Orbi Pro-generaties, waarbij tot 350 vierkante meter wordt gedekt en tot 75 apparaten tegelijkertijd kunnen worden ondersteund. Met een drie keer hogere doorvoer dan oudere generaties, ondersteunt het ook tot 5,4Gbps videoconferentie streaming, grote bestandsoverdrachten en downloads.

Key Features:

 • Prestaties en dekking: Drie keer hogere doorvoer dan vorige Orbi Pro WiFi 6 generaties met tot een totaal aan 5,4Gbps voor videoconferentie streaming, grote bestandsoverdrachten en downloads.
 • Eenvoudige installatie: Maak verbinding met je bestaande breedbandmodem om in enkele minuten in te stellen en aan te passen via de lokale gebruikersinterface.
 • Veilig & Zeker: Ondersteunt WPA3 draadloze beveiligingsprotocollen en bevat VLAN-beheer en vier SSID's voor aparte en veilige beheerders-, werknemers-, gast- en IoT-netwerken voor verschillende zakelijke doeleinden, evenals netwerksegmentatie.
 • Zakelijke betrouwbaarheid: Dual-image in de flash, faalt nooit door firmware-update onderbrekingen of storingen. Ondersteunt meer apparaten: Mesh-systeem biedt dekking voor maximaal 350 vierkante meter en ondersteunt tot 75 apparaten tegelijk, zodat u verbonden blijft terwijl u door het kantoor zwerft zonder dode zones.
 • NETGEAR Insight: Inclusief vijf jaar NETGEAR Insight, zodat je je apparaten vanaf elke locatie kunt monitoren en beheren en inzicht krijgt in je netwerkgebruik.
 • Gigabit Wired Internet: Inclusief drie extra 1 Gigabit LAN-poorten op elke unit voor nog betere prestaties voor bekabelde apparaten.

Bovenop de ingebouwde beveiligingsfuncties ondersteunt de Orbi Pro SXK50 ook NETGEAR Insight Business VPN, een add-on service voor de Orbi Pro WiFi 5 en WiFi 6 mesh-systemen voor zakelijke routers. Hiermee kunnen meerdere Orbi Pro-routers worden aangesloten om een site-to-site of site-to-multisite VPN te vormen, waarbij het hoofdkantoor wordt verbonden met filialen en thuiskantoren via een gemeenschappelijke SSID.

NETGEAR Insight Business VPN is ook een CES 2022 Innovation Award Honoree in de categorie Software & Mobile Apps. Het verbindt filialen en thuiswerkers met het WiFi-netwerk van het bedrijf (SSID) via een versleutelde en betrouwbare VPN-verbinding.

Kleine, stille en krachtige switch

Kleine bedrijfsterreinen en thuiskantoren bestaan uit meer dan alleen een paar pc's. In toenemende mate is er een mix van traditionele IT-apparaten, WiFi-toegangspunten, geavanceerde gaming systemen en een groeiend aantal IP- en IoT-apparaten die snelheid, multi-gig-mogelijkheden en kracht nodig hebben. Een multi-gig switch zoals de NETGEAR® Ultra60 PoE++ Multi-Gigabit Ethernet Plus Switch (MS108EUP) maakt gebruik van bestaande Cat5-kabel om SMB-netwerken over te zetten naar 2,5G om de nieuwste WiFi 6 Access Points aan te sluiten die meer dan 1G throughput ondersteunen met een 2,5G Ethernet-poort.

De compacte, fan-less switch helpt ook om PoE-netwerken toekomstbestendig te maken voor bestaande en aankomende apparaten met een vermogen van 60W, zoals de nieuwste WiFi Access Points, LED-verlichting, IP-luidsprekers of 4K PTZ-camera's. Het 230-Watt PoE-budget biedt genoeg vermogen voor alle PoE-apparaten van een bedrijf.

Key Features:

 • Ideale metgezel voor NETGEAR Access Points: Verbind en voed je NETGEAR WiFi 6 Access Points (WAX218, WAX610, WAX630) met 2,5G-connectiviteit voor hogere end-to-end prestaties en snelheid.
 • Klaar voor de toekomst: Sluit meerdere apparaten aan op je netwerk met één enkele kabel voor connectiviteit EN stroom. Acht poorten met multi-gig 1G- en 2,5G-snelheden verbinden apparaten onmiddellijk, ongeacht hun snelheid, en bieden automatisch de snelheid die ze nodig hebben.
 • Eenvoudig beheer: Plug-and-play Plus-switch met essentiële functies voor netwerkbeheer. Geen behoefte aan een IT-expert of een ingewikkelde gebruikershandleiding, configureer gewoon uw netwerk met de gebruiksvriendelijke webinterface.
 • Geavanceerde PoE controles per poort: Beheer het vermogen van aangesloten PoE-apparaten door PoE-vermogen per poort in en uit te schakelen, prioriteit te geven aan PoE-behoeften, PoE-vermogen per poort te beperken en meer.
 • Vereenvoudigt het beheer van draadloze AP's, IP-beveiligingscamera's, LED-verlichting, deursloten met beveiligde toegang, IoT-apparaten en nog veel meer.
 • Fan-less & wandmontage: NETGEAR MS108EUP kan zowel op een bureau als aan de muur worden geplaatst en is ventilatorloos voor stille werking in elke omgeving.

Prijzen en beschikbaarheid

Het NETGEAR® Orbi Pro WiFi 6 AX5400 Mesh System (SXK50), inclusief router en satelliet, zal deze maand in de VS verkrijgbaar zijn voor $449,99 en is nu al beschikbaar voor pre-order op NETGEAR.com. Beschikbaarheid in Europa volgt later in het kwartaal voor de prijs van €449,99.

De NETGEAR® Ultra60 PoE++ Multi-Gigabit Ethernet Plus Switch (MS108EUP) is nu wereldwijd verkrijgbaar voor €449,99.

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace