Witold Kepinski - 06 januari 2022

CES: Lenovo presenteert innovaties voor hybride leven en werken

CES: Lenovo presenteert innovaties voor hybride leven en werken image

Lenovo onthult tijdens CES 2022 nieuwe innovatieve producten en oplossingen die zijn ontworpen om individuen en bedrijven in een hybride wereld meer mogelijkheden te bieden. 

De line-up omvat een breed scala aan geavanceerde, duurzame producten en oplossingen die Lenovo's Smarter Technology for All-visie ondersteunen. Het herdefiniëren van de gebruikerservaring voor technologieën die werken, leren en entertainment op afstand en hybride ondersteunen, staat voorop bij de nieuwste innovaties van Lenovozo meldt de leverancier.

Business Tech

ThinkPad is al jarenlang een bekend merk voor de zakelijke markt. Met de 30e verjaardag van de ThinkPad, kondigt Lenovo met trots de nieuwe ThinkPad Z-serie aan, bestaande uit de ThinkPad Z13 en Z16. Deze laptops bieden naast ons ThinkPad-DNA ook een combinatie van vooruitstrevend design, moderne samenwerkingservaringen, concurrerende prestaties en beveiliging. Ze worden aangedreven door AMD Ryzen PRO 6000-serie processors for mobile met Microsoft Pluton security processor.

De Z-serie gericht op het verminderen van de impact op het milieu zonder concessies te doen op de duurzaamheid; van product tot verpakking. De Z-serie is gemaakt van groene materialen zoals veganistisch leer van 100% gerecycled plastic, 75% gerecycled aluminium en 100% biologisch afbreekbare bamboe- en suikerrietvezel voor de verpakking.

De nieuwste ThinkPad X1 Carbon 10e generatie, X1 Yoga 7e generatie en X1 Nano 2e generatie, aangedreven door Intel vPro met 12e generatie Intel Core-processors met Windows 11, zijn geoptimaliseerd voor hybride werkers die op zoek zijn naar hogere prestatieniveaus, betere camera- en audiomogelijkheden en een beter beveiligde laptop om hen te beschermen tegen de dagelijkse eisen van werken op afstand.

Wat desktops betreft, heeft Lenovo’s nieuwe ThinkCentre M90a Pro Gen 3 functies die er een uiterst intelligente pc van maken en geschikt zijn om nog beter samen te werken. Een nieuw ontworpen Tiny-in-One (TIO) genaamd TIO Flex geeft een nieuwe kijk op de modulaire All-in-One zakelijke desktop die we in 2014 introduceerden.

Lenovo Neptune-vloeistofkoelingstechnologieën voor datacenters

Op CES 2022 toont Lenovo zijn innovatieve Lenovo Neptune-technologieën voor vloeistofkoeling, die nu ook GPU's omvatten met twee nieuwe systemen voor VDI en high-end analytics. Met Lenovo Neptune heeft Lenovo de evolutie geleid van een energiebesparend concept naar prestatieverbetering en een realiteit van energierecycling. Lenovo Neptune maakt gebruik van vloeistofkoeling om warmte te onttrekken aan systemen met een hoog thermisch vermogen, mogelijk gemaakt door een drieledige aanpak, waaronder Direct to Node (DTN) warmwaterkoeling, Rear-door Heat Exchanger (RDHX), Thermal Transfer Module (TTM) en andere technologieën. Hiermee wordt het totale stroomverbruik voor de volledige werking van de server en het datacenter verlaagd, wat snel tot echte besparingen kan leiden en gedurende de hele levensduur van de infrastructuur voordeel oplevert. 

Technische oplossingen voor het MKB

Lenovo’s nieuwste reeks ThinkBook- en ThinkCentre-apparaten zijn ontworpen voor MKB-organisaties en uitgerust met premium materialen, waarbij de nadruk ligt op geavanceerde en duurzame ontwerpen voor de volgende generatie ondernemers.

Nu een groot deel van de wereld hybride werkt, is productief multitasken de nieuwe norm. De ThinkBook Plus Gen 3 verandert het spel van de dual screens, door de introductie van de eerste 17,3-inch laptop in de industrie met een ingebouwd secundair 8-inch LCD-kleurenscherm.

De ThinkBook 13x Gen 2 is ontworpen voor professionals die veel onderweg zijn en is een zeer dunne (12,9 mm) en lichte (1,21 kg) premium aluminium laptop die is gebouwd op het Intel Evo-platform. Hij is voorzien van de nieuwste Intel 12e generatie Core U-serie processoren.

Daarnaast bieden de nieuwe ThinkBook 14 en 16 Gen 4+ i, gebruikers zeer flexibele en prestatiegerichte modellen. Beide zijn slanker dan de vorige generatie en bieden grotere touchpads met een glazen oppervlak dat bijdraagt aan de interactieve ervaring.

Voor groeiende bedrijven die behoefte hebben aan een ruimere keuze van aanpasbare high-performance computeroplossingen, heeft Lenovo het ThinkCentre neo portfolio gecreëerd - dat de ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s en de ThinkCentre neo 30a 24 omvat. Deze apparaten laten de opmerkelijke technologische vooruitgang zien in een nieuw tijdperk van onderling verbonden hybride medewerkers.

De nieuwe Easy Install van Lenovo is een implementatieservice voor MKB’ers die ondersteuning nodig hebben bij het installeren van nieuwe technologie voor hun medewerkers, of ze nu thuis werken of op kantoor. Deze dienst vereenvoudigt het implementatieproces en geeft bedrijven de mogelijkheid om te beslissen wanneer, waar en wat er geïnstalleerd wordt, terwijl interne IT-resources vrijkomen om zich op kritischere zaken te concentreren.

Verbeterde beeldschermen, van het thuiskantoor tot de vergaderruimte

Werkplekken blijven zich ontwikkelen en klanten zoeken naar consistente technologie die flexibiliteit tussen kantoor en thuis mogelijk maakt. Het ThinkVision™-portfolio wordt uitgebreid met een nieuwe generatie 27-inch professionele monitoren uit de P-serie, die zijn ontworpen met modulaire flexibiliteit, digitaal welzijn en duurzaamheid in het achterhoofd. Het 4-zijdige randloze ontwerp en QHD-displays vergroten de werkruimte van de gebruiker en bieden functies met toegevoegde waarde voor efficiëntie en productiviteit in thuis- of kantooromgevingen.

Lenovo introduceerde onlangs ook een nieuwe reeks ThinkVision-Large Format Displays (LFD), die perfect zijn voor vergaderruimtes of in het onderwijs. De ThinkVision T86, T75 en T65 bieden effectieve samenwerking voor mensen die in één ruimte zitten of op afstand werken, dankzij heldere 4K-schermen, geïntegreerde Lenovo Smart Whiteboard-software met een comfortabele schrijfervaring, ingebouwde luidsprekers, microfoons en een modulaire webcam voor slimmere videoconferenties.

Verfijning van het design van luxe laptops

Lenovo presenteert de zevende generatie Yoga 2-in-1 laptops ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het Yoga-merk. De 14-inch converteerbare Lenovo Yoga 9i met Windows 11 is uitgerust met de 12e generatie Intel Core i7-1260P processor in combinatie met Intel Iris® Xe graphics voor superieure prestaties. Ontworpen met een nieuwe Comfort Edge, is de Yoga 9i nu makkelijker dan ooit vast te houden, terwijl de reflecterende hoogglans zijwanden je helemaal verliefd laten worden op dit apparaat.

De ultra-draagbare Lenovo Yoga 7i is verkrijgbaar in 14- en 16-inch en is ontworpen om entertainment tot leven te brengen. Kies het 14-inch model met een 2.8K OLED-aanraakscherm met 100% DCI-P3-kleurengamma voor het maken van content en ultra-levendige beeldkwaliteit met Dolby Vision, of verbeter de beelden nog verder met de grotere 16-inch touchscreenoptie.

De 13-inch milieuvriendelijkere Lenovo Yoga 6 is duurzamer gemaakt om anderen te inspireren na te denken over de impact van hun keuzes op het milieu. De cover is gemaakt van gerecycled aluminium en bevat een optie voor een met stof omwikkelde cover die gemaakt is van 50% gerecycled plastic en behandeld is met een vlekbestendige afwerking.

 

Lenovo Legion™ biedt gamers en content creators van elke generatie een uitstekende spel- en productiviteitservaring. Ze kunnen nu allemaal genieten van premium entertainment en spelen vanuit hun battle station thuis, in hun studentenkamer of e-sports arena en zien er daarbij ook nog goed uit.

De 2022 line-up van gaming-pc's, monitoren, accessoires en software en diensten omvat de 16-inch Lenovo Legion 5i Pro en Lenovo Legion 5 Pro laptops, evenals de 15-inch Lenovo Legion 5i en Lenovo Legion 5 laptops. Alle vier de laptops bieden Windows 11-gamingprestaties, uitstekende mobiliteit en de nieuwste volledig aangedreven NVIDIA® GeForce RTX™ Laptop GPU's. De Lenovo Legion 5i en Lenovo Legion 5i Pro zijn uitgerust met de nieuwste 12e generatie Intel Core i7-12700H-processor en de Lenovo Legion 5 en Lenovo Legion 5 Pro zijn voorzien van next-gen AMD Ryzen-processoren.

Daarnaast onthult Lenovo nieuwe, low latency-monitoren. De Lenovo Legion Y25-30 monitor is perfect voor serieuze gamers die op zoek zijn naar een voorsprong. Zowel de Lenovo G27qe-20- als de Lenovo G24qe-20-monitoren zijn Eyesafe®-gecertificeerd en bieden spelers op instapniveau weinig blauw licht en veel veelzijdigheid.

Een muis is cruciaal voor elke gamer, en daarom introduceerde Lenovo twee ergonomisch geoptimaliseerde muizen die ontworpen zijn met optimale grip features. De Lenovo Legion M600s Wireless Gaming Mouse en Lenovo Legion M300s RBG Gaming Mouse zijn allebei superlicht en wegen minder dan 75 gram.

Lenovo heeft ook Legion Arena gecreëerd, een gecentraliseerde gaming hub die koppelingen maakt met populaire platforms en online winkels om alle eerder gekochte pc-games te verzamelen op één platform.

Uitgebreide consumentendiensten

Als onderdeel van Lenovo's bredere ESG-verbintenis introduceert Lenovo zijn CO2 Offset Service voor consumenten voor alle Lenovo Legion en Yoga pc's. De Lenovo CO2 Offset Service was voorheen alleen beschikbaar op commerciële apparaten, maar biedt nu ook consumenten een makkelijke en transparante manier om CO2-uitstoot te compenseren en het milieu te helpen met één druk op de knop.

Daarnaast lanceert Lenovo een verhoogde ondersteuning voor bedrijven: Lenovo Premium Care Plus, ontworpen met de moderne gebruiker in gedachten. Binnen één oplossing hebben klanten niet alleen toegang tot Premium Care, maar ook tot een volledig pakket geavanceerde diensten van Lenovo, waaronder Accidental Damage Protection, Lenovo Smart Performance, Lenovo Migration Assistant en de verzegelde batterijgarantie van het bedrijf.

Toestellen voor het moderne huis

De Lenovo Smart Clock Essential met Alexa® Built-in is de nieuwste consumentenaanwinst in Lenovo's innovatieve smart home line-up. Deze slimme klok kan de gebruiker helpen timers en herinneringen in te stellen, en Alexa is er om te helpen items aan Amazon toe te voegen en een slim huis te besturen. Lenovo heeft ook twee nieuwe slimme dockingopties voor de Smart Clock uitgebracht, waaronder de Lenovo Ambient Light Dock en de Lenovo Wireless Charging Dock met Night Light.

De functionaliteiten van het Lenovo Smart Frame zijn bijgewerkt voor eenvoudiger gebruik. Klanten kunnen hun telefoon gebruiken om foto's te uploaden naar het ingebouwde geheugen van het frame.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!