Microsoft en Telefonica Tech bieden hybride cloud diensten voor overheden

07-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft en Telefonica Tech bieden hybride cloud diensten voor overheden

Microsoft en Telefónica Tech versterken hun strategische alliantie om specifieke vertrouwelijke hybride cloudoplossingen aan te bieden aan overheidsdiensten en bedrijven in gereguleerde sectoren, met een focus op het aanbieden van monitoring- en encryptiediensten om de veiligheid en privacy van hun gegevens in Microsoft Azure, Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365.

Microsoft en Telefónica Tech zal organisaties in de publieke sector, met inbegrip van Defensie en bedrijven bieden in een gereguleerde omgeving de mogelijkheid om te profiteren van de beste infrastructuur en cloud computing diensten aan hun digitale transformatie plannen te bevorderen, met inachtneming van voorschriften en aanbevelingen inzake gegevensbescherming gedefinieerd door de European Data Beschermingsraad (EDPB).

Microsoft zegt de hoogste privacygaranties te kunnen bieden en komt tegemoet aan de behoeften van digitale soevereiniteit door middel van een unieke reeks technologieën en certificeringen. Het bedrijf heeft een National Security Scheme-certificering op hoog niveau voor Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365 en is contractueel verplicht zich wettelijk te verzetten tegen toegang tot de gegevens van zijn ondernemingen en klanten in de publieke sector door elke overheid. Microsoft heeft ook het EU Data Boundary-initiatief aangekondigd om klanten van het bedrijf in staat te stellen hun persoonlijke gegevens binnen de EU op te slaan en te verwerken. Deze toezegging is van toepassing op Microsoft Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365 cloudservices.

Telefónica Tech zal van zijn kant advies-, implementatie- en exploitatiediensten leveren die de implementatie van maximale beveiligingsclouddiensten mogelijk maken binnen het bereik van overheidsdiensten en bedrijven in gereguleerde omgevingen, waarbij te allen tijde wordt gegarandeerd dat wordt voldaan aan de vereisten van informatieprivacy , kwaliteit van service en naleving van de regelgeving.

Telefónica Tech zal het gezamenlijke aanbod van beide bedrijven aanvullen met diensten met toegevoegde waarde, zoals intelligent beheer van communicatie en infrastructuur of monitoring en beheer van cyberdreigingen vanuit het Cybersecurity Operations Center, om een snelle en veilige acceptatie van clouddiensten door verschillende organisaties en instellingen. Het zal op zijn beurt gespecialiseerde adviesdiensten aanbieden voor het ontwerp, de implementatie en de werking van Big Data- platforms op Microsoft Azure Cloud-mogelijkheden , overheidsdiensten en bedrijven in gereguleerde omgevingen begeleiden bij het definiëren en implementeren van hun data- en kunstmatige-intelligentiestrategie, en bijdragen aan de ontwikkeling van specifieke use-cases.

Daarnaast zullen specifieke oplossingen worden aangeboden voor de defensiesector die de 5G-connectiviteitsoplossingen van Telefónica combineren met Microsoft-cloudservices, waardoor innovatie mogelijk wordt in omgevingen met hoge beveiligings- en compliance-eisen.

Telefónica Tech versnelt door zijn capaciteiten en ervaring de implementatie van technologie via zijn diensten op het gebied van cyberbeveiliging, cloud, IoT, big data, kunstmatige intelligentie en blockchain. Het heeft 12 gespecialiseerde Digital Operations Centers (DOC) met 24×7-services van waaruit meer dan 30.000 servers worden beheerd en meer dan 100 miljoen cybersecurity-evenementen per jaar worden gemonitord. Het heeft ook meer dan 3.000 deskundige professionals met de hoogste certificeringen op het gebied van cloudservices en cyberbeveiliging die de 5,5 miljoen B2B-klanten van de Telefónica Group in 175 landen bedienen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud