CES: Infineon gaat nieuwe CO2 sensoren produceren

07-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CES: Infineon gaat nieuwe CO2 sensoren produceren

De eisen voor een goede luchtkwaliteit nemen toe, vooral vanwege de COVID-19-pandemie. Dit heeft geleid tot een stijgende vraag naar sensoren die de CO2 concentratie in de lucht meten. Regelgeving in Azië, Europa en Noord-Amerika speelt hierbij ook een cruciale rol. In Californië bijvoorbeeld moet elk ventilatiesysteem in particuliere woningen worden uitgerust met CO2 sensoren. Vanaf medio januari 2022 zal Infineon Technologies AG inspelen op deze groeiende vraag met een innovatieve CO2 sensor die kan worden gebruikt om de luchtkwaliteit binnenshuis te bewaken en de energiekosten te verlagen.

Geschikte toepassingen zijn onder meer ventilatie, airconditioningsystemen, draagbare luchtbewakingsapparatuur en slimme luidsprekers. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (foto) ontving de XENSIV PAS CO2-sensor de CES 2022 Innovation Award Honoree in de categorie "Smart Cities".

“De vraag naar een goede luchtkwaliteit groeit. Niet alleen vanwege wettelijke voorschriften, maar ook vanwege het groeiende bewustzijn voor dit onderwerp onder de bevolking. Met zijn nieuwe CO2 sensor biedt Infineon een topoplossing met uitstekende prestaties die kleiner en gemakkelijker te integreren is dan andere producten die momenteel op de markt zijn", zegt Andreas Urschitz, President van de Power & Sensor Systems Division bij Infineon. “Deze sensor zal overal worden gebruikt waar mensen samenkomen in één ruimte, zoals klaslokalen, kantoren, restaurants en in huis. We kijken ernaar uit om de sensoren vanaf midden januari aan onze directe klanten en distributeurs aan te bieden.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware