CES 2022: van slimme projectors tot zelfrijdende tractors

07-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

CES 2022: van slimme projectors tot zelfrijdende tractors

Een slimme draagbare projector en de zelfrijdende tractoren van John Deere behoren tot de hoogtepunten van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die in hybride vorm heeft plaatsvindt.

Het Zuid-Koreaanse Samsung trekt in Las Vegas veel aandacht met The Freestyle, een lichtgewicht projector van 830 gram die tegelijkertijd dienst kan doen als slimme luidspreker met spraakbediening en sfeerverlichting. Nog bijzonder is dat het toestel tot 180 graden kan draaien, zodat gebruikers overal video kunnen projecteren: op tafels, vloeren, muren of zelfs plafonds. The Freestyle werkt op batterypacks, de projectiediagonaal gaat tot 100-inch en er is geen apart scherm nodig. Het gadget is halverwege februari ook in Nederland beschikbaar kost zowat 1.000 euro.

De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines, John Deere, gebruikte de CES-beurs dan weer om een autonome tractor te showen. In plaats van in het voertuig te moeten zitten, zullen landbouwers de tractor kunnen besturen via een app op hun mobiele telefoon, van waaruit ze in realtime beelden en allerlei gegevens over de toestand van velden en gewassen kunnen ontvangen.

Enkele grote namen, zoals Amazon, Microsoft, Intel, Google, Meta (Facebook), AMD, General Motors en BMW, hebben dit jaar besloten om niet fysiek deel te nemen aan de beurs, als gevolg van de coronabeperkingen. Zij nemen wel op virtuele wijze deel. Omwille van de coronapandemie besloot de organisatie het programma ook een dag in te korten.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht
Hardware