ITC: Google schendt patenten van Sonos

08-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ITC: Google schendt patenten van Sonos

Google maakt inbreuk op een vijftal patenten van Sonos, oordeelt de Amerikaanse International Trade Commission (ITC). De commissie bevestigt hiermee een eerdere uitspraak van de ITC. Google mag hierdoor over zestig dagen geen producten meer invoeren in de Verenigde Staten (VS) die inbreuk maken op de patenten.

De zaak draait om het gebruik van gepatenteerde technologie in onder meer de Pixel-smartphones, tablets, laptops en slimme speakers van het bedrijf. Google kreeg de technologie in 2013 in handen, toen Sonos zijn audiosystemen wilde integreren met Google Play Music. Google produceerde op dat moment nog een speakers. De partijen zijn al jaren in gesprek over een licentieovereenkomst, maar deze gesprekken luiden vooralsnog niet tot resultaat.

Definitieve oordeel

De ITC oordeelde in augustus al dat Google inbreuk maakt op de patenten. Zowel Google als Sonos kregen de gelegenheid op deze bevindingen te reageren. Nu volgt het definitieve oordeel van de ITC. De uitspraak leidt een importverbod voor Google op producten die de patenten van Sonos schenden, meldt de New York Times.

Google wijst er tegenover The Verge op dat de ITC eerder al workarounds heeft goedgekeurd voor alle vijf patenten. Het bedrijf verwacht daardoor dat de uitspraak in de praktijk geen impact heeft op de import en verkoop van zijn producten.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility