Redactie - 10 januari 2022

NETGEAR lanceert eerste WiFi 6E mesh-systeem

NETGEAR lanceert eerste WiFi 6E mesh-systeem image

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten en – oplossingen voor consumenten en bedrijven, introduceert de nieuwste generatie in smart home WiFi mesh-systemen. Het Orbi Quad-band Mesh WiFi 6E-systeem (RBKE960-serie) voegt de nieuw beschikbare 6GHz WiFi-band toe om quad-band-technologie met hogere internetsnelheden te leveren aan meerdere apparaten tegelijk met minder onderbrekingen. De Orbi speelt met verbeterde WiFi-prestaties in op het stijgende aantal (smart)apparaten in hedendaagse huishoudens, aldus NETGEAR.

Het afgelopen jaar heeft het thuisnetwerk tot het uiterste gedreven. Activiteiten die door de coronapandemie noodzakelijk zijn geworden, zoals thuiswerken, virtuele vergaderingen met vrienden en familieleden, het streamen van films, online winkelen, sporten, gamen zijn inmiddels de norm. Tegelijkertijd leveren internet-providers op grote schaal Gigabit met internetverbindingen, variërend van 1,2 tot 2 Gigabit en zelfs 10 Gigabit aan woningen. High-performance WiFi op basis van de nieuwste 6E-standaard in de 6 GHz-band is de enige manier om thuis een dergelijke internetsnelheid te benutten en al deze toepassingen ongehinderd aan te kunnen.

Nieuwe WiFi, nieuwe Orbi
Het nieuwe Orbi Quad-Band WiFi 6E-systeem borduurt voort op NETGEAR's top-of-the-line Orbi Tri-Band WiFi 6-systeem (RBK853) door een vierde band toe te voegen voor het nieuw beschikbare 6GHz WiFi. Deze nieuwe band biedt het broodnodige extra WiFi-spectrum om multi-Gigabit WiFi-snelheid op nieuwe smartphones en laptops aan te kunnen. Vrij van interferentie van andere apparaten op de bestaande 2,4GHz en 5GHz banden. Veel apparaten ondersteunen WiFi 6E al, zoals de Iphone 13, Samsung Galaxy S21 en Fold 3 mobiele telefoons, Dell Latitude 5520 en Lenovo Thinkpad T14 laptops, Samsung Neo QLED 8K TV en Intel WiFi 6E PCIe kaart.

Apparaten die werken op de 2,4 GHz en 5 GHz WiFi-banden hebben, dankzij een verbeterde WiFi-radio en antenne, een betere dekking en tot wel 30 procent hogere snelheden in vergelijking met de Orbi RBK850-serie. Om de WiFi-snelheid te vergroten, is ook de internetverbinding geupdatet om tot 10 Gigabit te ondersteunen, de snelste internetsnelheid die nu of in de nabije toekomst beschikbaar is. Extra 2,5 Gigabit Ethernet-poorten zijn toegevoegd op de router en satellieten om een optie te bieden voor bekabelde verbindingen voor klanten met de nieuwste multi-Gigabit Ethernet-apparaten.

De Orbi RBKE960 is het eerste quad-band WiFi 6E-systeem in de sector en garandeert maximale doorvoer met 16 WiFi-streams - de hoogste specificatie die beschikbaar is - op alle drie de banden, 2.4, 5 en 6GHz. Bovendien maakt de RBKE960-serie, net als de eerdere tri-band Orbi-systemen, gebruik van een speciale WiFi 6-backhaul, een pionierswerk van NETGEAR, voor data-uitwisseling tussen de router en satellieten zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van aangesloten apparaten.

Het Orbi WiFi 6E 3-pack (RBKE963) biedt bliksemsnelle internettoegang tot woningen van maximaal 600 m2 voor WiFi 6-verbindingen en is eenvoudig uit te breiden voor grotere ruimtes of een dichtere dekking van WiFi 6E-verbindingen door de toevoeging van extra satellieten.

"NETGEAR is al meer dan 25 jaar marktleider op het gebied van netwerken en streeft ernaar om de beste WiFi-producten te maken die de voordelen van de nieuwste WiFi-technologie maximaliseren. Deze volgende technologische sprong vertegenwoordigt alles waar we naar hebben gestreefd", aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux, bij NETGEAR. "Vanaf het moment dat multi-Gigabit Internet je huis binnenkomt via onze 10 Gb Ethernet-poort, tot onze quad-band architectuur, 2,5 Gigabit LAN-poorten en verbeterde 5GHz prestaties tot aan je nieuwste WiFi 6E apparaten, is er geen enkele bottleneck in dit systeem. Ons nieuwe Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh System levert topprestaties, niet alleen voor de behoeften van vandaag, maar ook voor de toekomstige eisen van zelfs de meest veeleisende en verfijnde smart homes."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!