CES: BMW iX auto verandert van kleur

10-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CES: BMW iX auto verandert van kleur

BMW heeft op de CES beurs in Las Vegas een auto getoond die van kleur kan veranderen. Het elektrische voertuig, gedoopt met de modelnaam iX, heeft een speciale behuizing die op dezelfde manier werkt als het e-inktscherm van een e-bookreader. 

Digitalisering zorgt volgens BMW voor een geïntegreerde gebruikerservaring die wordt gekenmerkt door individualiteit en emotionalisering in het interieur van de huidige BMW-modellen. Met de My Modes kan de bestuurder de sfeer in het interieur helemaal afstemmen op zijn persoonlijke stemming en de gewenste rijervaring. Met de BMW iX Flow met E Ink die ter gelegenheid van CES 2022 wordt gepresenteerd, biedt de in München gevestigde premium autofabrikant het perspectief van een toekomstige technologie die digitalisering gebruikt om ook het exterieur van een voertuig aan te passen aan verschillende situaties en individuele wensen. Het oppervlak van de BMW iX Flow met E Ink kan van kleur veranderen op verzoek van de bestuurder.

Frank Weber, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Development: "Digitale ervaringen zullen in de toekomst niet alleen beperkt blijven tot displays. Er zal steeds meer een versmelting zijn van het echte en het virtuele. Met de BMW iX Flow kunnen we brengen de carrosserie tot leven."

De vloeiende kleurveranderingen worden mogelijk gemaakt door een speciaal ontwikkelde bodywrap die precies is afgestemd op de contouren van de volledig elektrische Sports Activity Vehicle van BMW. Wanneer gestimuleerd door elektrische signalen, brengt de elektroforetische technologie verschillende kleurpigmenten naar het oppervlak, waardoor de lichaamshuid de gewenste kleur krijgt. Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design: "De BMW iX Flow is een geavanceerd onderzoeks- en ontwerpproject en een geweldig voorbeeld van het vooruitstrevende denken waar BMW bekend om staat."

Lees meer details hier.

Bekijk de video over nieuwe BMW iX

Foto bron: BMW

Terug naar nieuws overzicht