Roland Palmer nieuwe General Manager Alibaba voor Nederland

Roland Palmer

11-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Roland Palmer nieuwe General Manager Alibaba voor Nederland

Alibaba Group is verheugd om de benoeming aan te kondigen van Roland Palmer als de nieuwe General Manager van Alibaba Group voor Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Noordse landen (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, de Faeröer-eilanden en Groenland). Hij neemt de rol over van David Lloyd, die recent het bedrijf heeft verlaten.

Roland trad in mei 2016 in dienst bij Alibaba Group als Managing Director voor Nederland en België. In 2018 werd zijn rol uitgebreid met de aanstelling als Head of Europe voor Alipay, een onderdeel van Ant Group.

Alibaba's Europese activiteiten zijn al geruime tijd een centraal onderdeel van de globaliseringsstrategie van het bedrijf. Het bedrijf wil voor internationale merken en detailhandelaren van alle maten blijven fungeren als toegangspoort tot China en hen toegang geven tot deze belangrijke groeimarkt. Alibaba ondersteunt Europese merken en detailhandelaren bij hun wereldwijde exportambities. Het bedrijf heeft daarvoor platformen zoals Tmall, Tmall Global, AliExpress, Alibaba.com en Lazada en biedt bedrijven een uitgebreide portefeuille aan diensten en infrastructuurmogelijkheden om hun internationale groeiambities waar te maken.

Roland behaalde een MBA aan de IMD Business School in Zwitserland. Eerder werkte hij als strategieconsultant voor het wereldwijde managementadviesbureau Bain & Company. Daarvoor bekleedde hij diverse senior managementfuncties bij vooraanstaande FMCG bedrijven, waaronder Coca Cola en Unilever. Roland was ook CEO van Blokker Holding, waar hij een grote rol speelde in de transformatie van een traditioneel offline retailbedrijf naar een omnichannel concern.

Roland Palmer, General Manager voor Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Noordse landen:
"Ik ben ongelooflijk enthousiast om deze nieuwe rol binnen Alibaba Group op me te nemen. Onze missie blijft om het gemakkelijk te maken overal zaken te doen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met al onze huidige en toekomstige klanten en partners in de hele regio. Samen met mijn collega's van alle Alibaba teams zullen we meer merken blijven helpen om hun bedrijf te laten groeien in China en over de hele wereld."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud