Wouter Hoeffnagel - 12 januari 2022

NVIDIA belooft concurrentie niet te blokkeren bij overname Arm

NVIDIA belooft concurrentie niet te blokkeren bij overname Arm image

NVIDIA ontkent dat het concurrenten de toegang tot intellectueel eigendom van Arm wil ontzeggen indien de overname van Arm doorgang vindt. Ook uiten NVIDIA en Arm hun zorgen over een eventuele afsplitsing van de huidige eigenaar SoftBank en beursgang van Arm.

Dit melden de partijen in hun reactie op een vorig jaar aangekondigd onderzoek naar de overname van Arm door NVIDIA door de Britse Competition and Markets Authority (CMA). De reactie is door de CMA online gepubliceerd, meldt The Register. Aanleiding voor het onderzoek zijn zorgen over de impact van de overname op zowel klanten als concurrenten. Zo vrezen concurrenten dat NVIDIA hen geen licenties meer wil geven door het gebruik van de processors van Arm.

'Concurrenten zitten niet stil'

In een reactie ontkennen NVIDIA en Arm dat zij concurrerende partijen willen blokkeren. Ook waarschuwen zij dat concurrerende partijen niet stil zitten. Zij zouden proberen in te spelen op de onzekerheid over de toekomst van Arm, onder meer door hun aanbod uit te breiden.

NVIDIA en Arm noemen de visie van een Arm als een 'entiteit die winst negeert en geen concurrentie heeft' een 'luchtspiegeling'. Ook uiten de partijen hun zorgen over het alternatief voor de overname, wat een afsplitsing van de huidige eigenaar SoftBank zou betekenen. Zij stellen dat dit Arm onder druk zet aandeelhouders winst te leveren. Zo vreest Arm-CEO Simon Segars dat een beursgang onder meer de mogelijkheid van het bedrijf beperkt om te investeren, uit te breiden, snel in te spelen op kansen en te innoveren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!