Bright Computing sluit zich aan bij NVIDIA

11-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bright Computing sluit zich aan bij NVIDIA

Bright Computing, een Nederlandse speler in software voor het beheer van krachtige computersystemen die door meer dan 700 organisaties wereldwijd worden gebruikt, maakt nu deel uit van NVIDIA. Bedrijven in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, productie en andere markten gebruiken de tool om HPC- clusters op te zetten en uit te voeren , groepen servers die via hogesnelheidsnetwerken zijn verbonden tot een enkele eenheid. Het product, Bright Cluster Manager, wordt de nieuwste toevoeging aan NVIDIA's softwarestack voor versneld computergebruik .

Bright Computing heeft klanten met bekende namen als Boeing, NASA, Johns Hopkins University en Siemens. NVIDIA werkt al meer dan tien jaar samen met Bright omdat deze software integreert met NVIDIA GPU's, netwerken, CUDA en meest recentelijk DGX-systemen.

Nu ziet NVIDIA een mogelijkheid om zijn systeemsoftwaremogelijkheden te combineren om HPC-datacenters gemakkelijker te kopen, bouwen en bedienen, waardoor een veel grotere toekomst voor HPC ontstaat. NVIDIA's partners zullen de software van Bright naar meer markten brengen. En de software en expertise van Bright moeten de groeiende NVIDIA DGX- en datacenteractiviteiten versterken.

De flexibele software van Bright kan aan de edge, in het datacenter en over meerdere openbare of hybride clouds draaien. Het automatiseert het beheer van clusters, of ze nu uit een handvol of honderdduizenden servers bestaan. En het ondersteunt Arm- en x86-CPU's, NVIDIA GPU's en Kubernetes-containers.

"NVIDIA verandert de wereld zoals we die kennen, en we zouden niet blijer kunnen zijn dat ons team en onze software daar een rol in spelen", zegt Bill Wagner, CEO van Bright Computing.

De combinatie van HPC, versneld computergebruik en AI heeft geleid tot wat NVIDIA-CEO Jensen Huang ' een industrieel HPC-tijdperk' noemt . Clusters vormen de kern van HPC's scale-out stijl van computergebruik, ontstaan in supercomputercentra en worden steeds meer mainstream om AI te ondersteunen. Bedrijven en ontwikkelaars op elk gebied passen HPC-systemen toe om fysiek nauwkeurige 3D-simulaties en digitale tweelingen te bouwen voor uiteenlopende werkzaamheden als het ontdekken van geneesmiddelen, productontwerp en fabrieksautomatisering - velen van hen gebruiken NVIDIA Omniverse, aldus NVIDIA.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware