IBM neemt Envizi over

11-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM neemt Envizi over

IBM heeft aangekondigd dat het Envizi voor een onbekend bedrag heeft overgenomen, een leverancier van data- en analysesoftware voor het beheer van milieuprestaties. Deze overname bouwt voort op IBM's groeiende investeringen in AI-aangedreven software, waaronder IBM Maximo-oplossingen voor activabeheer, IBM Sterling-supply chain-oplossingen en IBM Environmental Intelligence Suite, om organisaties te helpen veerkrachtiger en duurzamere operaties en toeleveringsketens te creëren.

Bedrijven staan volgens IBM onder toenemende druk van regelgevers, investeerders en consumenten om vooruitgang te boeken in de richting van een meer duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering – en om deze maatregelen op een robuuste en verifieerbare manier aan te tonen. Sterker nog, risico's op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologische duurzaamheid waren de op twee na grootste zorg voor organisaties, zoals gerangschikt door grote bedrijven in een Forrester-rapport uit 2021. De verschillende soorten gegevens die bedrijven nodig hebben om duurzaamheidsinitiatieven te begrijpen en erover te rapporteren, blijven echter zeer gefragmenteerd en moeilijk toegankelijk voor alle relevante partijen.

De software van Envizi automatiseert het verzamelen en consolideren van meer dan 500 gegevenstypen en ondersteunt belangrijke kaders voor duurzaamheidsrapportage. De gebruiksvriendelijke en gemakkelijk aanpasbare dashboards stellen bedrijven in staat om milieudoelstellingen te analyseren, te beheren en erover te rapporteren, efficiëntiekansen te identificeren en duurzaamheidsrisico's te beoordelen.

De oplossingen van Envizi helpen het beheer van deze taken te stroomlijnen als onderdeel van bredere rapportage-initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), terwijl gebruikers ook waardevolle inzichten op het gebied van duurzaamheid krijgen om de bedrijfsstrategie te informeren, aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Software