CrowdStrike lanceert fonds voor cybersecurity startups

12-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CrowdStrike lanceert fonds voor cybersecurity startups

CrowdStrike, speler in cloud-geleverde bescherming van eindpunten, cloud-workloads, identiteit en data, kondigt de lancering aan van Falcon Fund II, een investering van 100 miljoen dollar in samenwerking met Accel gericht op cross-stage particuliere investeringen binnen cyberbeveiliging en relevante aangrenzende markten.

Falcon Fund II, vijf keer zo groot als het oorspronkelijke Falcon Fund, vertegenwoordigt de toewijding van CrowdStrik om het ecosysteem voor cyberbeveiligingstechnologie in aangrenzende markten te laten groeien als een van de grootste strategische ondernemingen op het gebied van cyberbeveiliging.

CrowdStrike's Falcon Fund II zal voortbouwen op het succes van het oorspronkelijke Falcon Fund, dat in 2021 investeringen heeft gedaan in bedrijven als Corelight, Cribl, JumpCloud en Tines. Falcon Fund II zal CrowdStrike's ecosysteem van zinvolle technologische partnerschappen blijven verbreden, inclusief nieuwe leveranciers voor de CrowdStrike business.

"Falcon Fund II is een voorbeeld van onze vaste toewijding aan investeringen van particuliere bedrijven die ons in staat stellen technologieën en leiders te ondersteunen", zegt George Kurtz, chief executive officer en mede-oprichter van CrowdStrike. “Deze onderneming gaat verder dan onze missie om de beste productsuite op de markt te bouwen die eindpunten en cloudworkloads, identiteit en gegevens beschermt. Samen met de volgende generatie marktverstoorders kunnen we de toekomst van cyberbeveiliging helpen vormgeven met als gemeenschappelijk doel kritieke risicogebieden voor organisaties te beschermen en deze wereld veiliger te maken.”

"We hebben veel succes geboekt met de lancering van het eerste Falcon Fund en met Falcon Fund II zullen we de volgende golf van leiders op het gebied van cyberbeveiliging en technologie ondersteunen", zegt Sameer Gandhi, partner bij Accel. "Beveiliging is een cruciaal ecosysteem en we kijken uit naar de mogelijkheden die een van de grootste strategische ondernemingen op het gebied van cyberbeveiliging zal bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Security