BT ontwikkelt nieuwe digitale netwerkinfrastructuur voor ABB

13-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BT ontwikkelt nieuwe digitale netwerkinfrastructuur voor ABB

BT kondigt de samenwerking aan met ABB om de internationaal beheerde communicatie-infrastructuur van ABB naar een hoger niveau te tillen op het gebied van prestaties, keuze en flexibiliteit, wat past bij diens nieuwe bedrijfsmodel.

Het nieuwe contract bouwt voort op een bestaande overeenkomst die werd ondertekend in 2014. Sindsdien heeft BT het toonaangevende wereldwijde technologiebedrijf ABB geholpen met het consolideren en optimaliseren van hun internationale communicatie-infrastructuur. In samenwerking met het Information Systems-team van ABB zal BT nu de netwerkinfrastructuur transformeren om een duurzaam, veerkrachtig en veilig kernplatform te vormen met een sterk geautomatiseerde en een op data gebaseerde managed service.

Beveiliging is een topprioriteit voor ABB bij de uitvoering van haar cloudstrategie, die consolidatie van datacenters en het verplaatsen van meer toepassingen en gegevens naar de cloud omvat. BT zal ABB's cloud-first-ambities mogelijk maken met een meerlaagse end-to-end, compliant cyberbeveiligingsomgeving. BT implementeert, beheert en monitort meer dan 1.100 end-point apparaten, waarbij alle apparaten, gebruikers en toepassingen die toegang hebben tot het netwerk continu worden gecontroleerd.

De communicatie-infrastructuur zal mensen, apparaten en machines in meer dan 600 vestigingen in 60 landen op betrouwbare en veilige wijze met elkaar verbinden. Met behulp van de nieuwste software-gedefinieerde netwerktechnologie zal dit ABB een keuze aan connectiviteitsopties voor elke locatie bieden, waaronder 5G-toegang.

De nieuwe digitale netwerkinfrastructuur biedt ABB ook een nieuw software-gedreven platform dat via Wifi 6 wordt geleverd om mobiliteit en digitale productieconcepten, zoals robotica, Internet of Things (IoT) en Big Data-technologieën op productielocaties mogelijk te maken. Beide bedrijven verbinden zich als onderdeel van het contract aan een een co-innovatiefonds.

Terug naar nieuws overzicht