Witold Kepinski - 13 januari 2022

Planon verwerft vastgoedsoftwarebedrijf COOR

Planon verwerft vastgoedsoftwarebedrijf COOR image

Planon heeft de afronding aangekondigd van de overname van COOR GmbH , een internationale groep gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van softwareoplossingen voor eigenaren en ontwikkelaars van onroerend goed. COOR is opgericht in 1995 en heeft zijn hoofdkantoor in Salzburg, Oostenrijk. Met de overname voltooit Planon zijn aanbod op het gebied van kostenbeheersing en financiële optimalisatie op de Europese markten.

COOR's slimme projectbeheersoftware voor de vastgoedsector (RE) is ontworpen om de ontwikkeling van kosten en inkomsten voor alle gerelateerde belanghebbenden in alle fasen te plannen, controleren en voorspellen - op contractniveau, maar ook op project- en portefeuilleniveau. COOR biedt mobiliteit, samenwerking tussen bedrijven, netwerken met bedrijfsoplossingen zoals ERP, EDM of BI en gecentraliseerd informatiebeheer.

Pierre Guelen, CEO en oprichter van de Planon Groep, verklaarde: 'We zijn zeer verheugd om COOR te verwelkomen bij Planon. COOR zal een waardevolle aanvulling zijn, zowel op de Reasult RE-portfolio en projectmanagementsoftwaresuite die we in januari 2021 hebben verworven, als op onze uitgebreide Planon-oplossingen voor vastgoedbeheer. De combinatie zal klanten solide, best-in-class kansen bieden om hun vastgoeduitdagingen op te lossen in elke fase van de levenscyclus van een gebouw en op elk niveau van volwassenheid en complexiteit. We blijven de functionaliteiten van COOR ontwikkelen, zoals we hebben gedaan met eerder verworven oplossingen zoals Reasult, SamFM en conjectFM.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!