Gamewinkel Game Mania getroffen door datalek

14-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gamewinkel Game Mania getroffen door datalek

Winkelketen Game Mania is getroffen door een datalek. Bij een ransomware-aanval zijn persoonsgegevens van klanten buitgemaakt. Hoeveel klanten zijn getroffen is onduidelijk.

Game Mania, een winkelketen die onder meer games, spelcomputers en accessoires verkoopt, maakt op zijn website melding van het datalek. Het bedrijf is op maandag 10 januari omstreeks 03:00 uur slachtoffer geworden van ransomware. De daders wisten hierbij toegang te verkrijgen tot server met bedrijfsinformatie. Na ontdekking van het data zijn de getroffen systemen offline gehaald. Game Mania onderzoekt momenteel hoe deze systemen kunnen worden hersteld.

Op de server staan onder meer persoonsgegevens ogeslagen. Het gaat daarbij specifiek om namen, adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers. Game Mania meldt dat betaalgegevens niet zijn gecompromitteerd. Het datalek is gemeld bij zowel de Nederlandse als Belgische privacytoezichthouders. Ook is een externe veiligheidsexpert ingeschakeld, die de situatie, infrastructuur en bestaande veiligheidsprocedures onderzoekt. Het bedrijf belooft eventuele aanbevelingen van deze partner te implementeren en maatregelen te nemen om zijn cyberveiligheid te verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht
Security