Jorissa Neutelings wordt Chief Digital Officer bij ABN AMRO

14-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jorissa Neutelings wordt Chief Digital Officer bij ABN AMRO

Jorissa Neutelings is benoemd als nieuwe Chief Digital Officer bij ABN AMRO. Neutelings neemt hiermee het stokje over van Frank Verkerk, die van januari 2019 de digitale tak van de bank leidde. Met haar ruime ervaring op het gebied van innovatie en digitalisering, in combinatie met business development, gaat Neutelings zich richten op het verder implementeren van ‘een persoonlijke bank in een digitale tijd’.

Na ruim vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van de digital innovation & IT-tak van Vattenfall, buigt Neutelings zich bij ABN AMRO over de manier waarop digitale diensten en data kunnen worden ingezet om dichter bij de klant te komen. Belangrijk daarbij is het aansluiten bij de belangrijke momenten in hun leven. Haar ervaring op het gebied van ontwikkelen en implementeren van digitale transformatie van tal van merken van Vattenfall, het creëren van happy digital experiences en het vergroten van klantbetrokkenheid in combinatie met haar oud-ondernemerschap is hierbij van grote waarde. Neutelings: “Ik gebruik lef, creativiteit en non-conformisme om stappen te zetten en ben ontzettend enthousiast om met mijn nieuwe team aan de slag te gaan om een persoonlijke bank in een digitale tijd te zijn. Ons doel is om klanten te laten ervaren dat we ze op een persoonlijke manier, juíst digitaal, verder helpen en ze zo te laten zien dat digitaal bankieren ook dichtbij kan voelen.”

Frans van der Horst, CEO Retail Banking: “Jorissa heeft een sterk inzicht in de behoeften van klanten en is in staat technische uitdagingen in duidelijke taal, met energie en een gezonde dosis humor over te brengen. Zij is een geboren bruggenbouwer en kan hiermee bij uitstek onze ‘one bank’ een stap verder helpen.” Neutelings is 1 december jl. gestart in zowel het management team van Retail als van Commercial Banking. Zij zal deel uitmaken van het management team Personal & Business Banking, dat per 1 januari jl. van start is gegaan onder de nieuwe Executive Board.

 

Terug naar nieuws overzicht