Microsoft kondigt onderzoek aan naar eigen beleid rondom seksuele intimidatie

14-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft kondigt onderzoek aan naar eigen beleid rondom seksuele intimidatie

Microsoft laat onderzoeken hoe het bedrijf is omgegaan met beschuldigingen van mogelijk ongepast gedrag en seksuele intimidatie aan het adres van oprichter Bill Gates. Het Amerikaanse techbedrijf schakelt hiervoor een advocatenkantoor in. Zij gaan ook het bedrijfsbeleid van Microsoft rondom seksueel overschrijdend gedrag en discriminatie op basis van geslacht onderzoeken.

Met de toezeggingen komt Microsoft tegemoet aan de wensen van activistische aandeelhouder Arjuna Capital, die al langer om een dergelijk onderzoek vraagt. Al langer duiken er berichten op over mogelijk ongepast gedrag door Gates ten opzichte van Microsoft-medewerkers. Het bedrijf erkende in 2019 hierover een klacht te hebben ontvangen. Gates zou hierbij een relatie hebben willen aangaan met een werknemer. De zaak is onderzoekt, maar dit onderzoek is uiteindelijk niet afgerond nadat Gates in 2020 zijn functie neerlegde.

Microsoft schakelt nu advocatenkantoor Arent Fox in om zijn werkwijze te onderzoeken. Ook wordt onderzocht hoe vergelijkbare klachten tegen andere topmensen van het bedrijf zijn behandeld. Hierbij wordt onder meer gekeken op welke wijze zij verantwoordelijk zijn gehouden voor hun gedrag. Ook komen de onderzoekers met aanbevelingen om het beleid van Microsoft te verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht