Techbedrijven ontvangen dagvaardigen van commissie die bestorming Capitool onderzoekt

14-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Techbedrijven ontvangen dagvaardigen van commissie die bestorming Capitool onderzoekt

Twitter, YouTube, Reddit en Facebook-moederbedrijf Meta zijn gedagvaard door een commissie die de bestorming van het Amerikaanse Capitool onderzoekt. De bedrijven moeten documenten overhandigen voor het onderzoek naar de verspreiding van desinformatie en opruiende content in de aanloop naar de bestorming op 6 januari 2021.

De bedrijven zijn eerder door de commissie al gevraagd de documenten te overhandigen. Voorzitter Bennie Thomson stelt echter dat hier onvoldoende gehoor aan is gegeven. De commissie stuurt de partijen daarom nu een dagvaarding. Hiermee wil de commissie voorkomen dat zijn werk verder wordt vertraagd.

Welke maatregelen zijn genomen?

De commissie wil dat de techbedrijven onder meer uitleg geven over de maatregelen die zij hebben genomen om de verspreiding van desinformatie en opruiende content op hun platforms tegen te gaan. De partijen krijgen tot 27 januari de tijd om hierover informatie een te leveren. Het gaat dan onder meer om interne communicatie over het onderwerp.

YouTube, Meta en Reddit melden in een reactie aan persbureau AP actief te zullen samenwerken met de commissie. Twitter heeft nog niet gereageerd.

Terug naar nieuws overzicht