OVHcloud boekt sterke omzet stijging

15-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

OVHcloud boekt sterke omzet stijging

OVHcloud heeft de resultaten van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 voor de periode eindigend op 30 november 2021 gepubliceerd. De omzet van het eerste kwartaal groeide met 13,9 procent tot 187,2 miljoen euro.

Michel Paulin, Chief Executive Officer van OVHcloud zegt: “Met een omzetstijging van 13,9% in vergelijking met het vorige boekjaar, bevestigt dit eerste kwartaal het vermogen van de Groep om een ambitieuze strategie te implementeren die ons in staat stelt ons groeitraject te versnellen. Deze resultaten weerspiegelen de handtekening van grote accounts, ons vermogen om ons ecosysteem van internationale partners te bundelen en uit te breiden, en het aanhoudende succes van onze internationale expansie, in Europa maar ook in de Verenigde Staten en Azië. Al deze factoren stellen ons in staat om met vertrouwen onze strategie uit te voeren om ons Europese leiderschap te bevestigen, te profiteren van de exponentiële groei van de cloudmarkt en onze doelstellingen in 2022 te bereiken”.

Gedurende dit eerste kwartaal bleef OVHcloud nieuwe klanten aantrekken, zoals EDF Renewables en HarfangLab, in zijn verschillende segmenten en in zijn verschillende geografische gebieden. Die commerciële successen bevestigen de relevantie van de positionering van OVHcloud als een vertrouwd alternatief in de wereldwijde cloud industrie.

De verschillende acquisitiekanalen van de Groep droegen bij aan de groeiversnelling, hetzij via het digitale kanaal, met name in Europa met uitzondering van Frankrijk, en in de rest van de wereld in Azië en in de Verenigde Staten, hetzij via haar internationale partners. Sinds het begin van het fiscale jaar is OVHcloud doorgegaan met het smeden en versterken van banden met zijn Europese partners zoals Sopra Steria, Atos, OCTO Technology (onderdeel van Accenture), Bechtle of Inetum.

Naast deze successen is OVHcloud doorgegaan met het ontwikkelen en implementeren van PaaS-services, waardoor het nu zestig IaaS- en PaaS-oplossingen op zijn marktplaats kan aanbieden. De cloud aanbieder heeft met name MongoDB geïmplementeerd, een Database-as-a-Service-oplossing, waarvan de commerciële lancering in november het aanvankelijke succes van de bètaversie bevestigt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud