Ilona Simpson wordt de nieuwe CIO bij Netskope in EMEA

17-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ilona Simpson wordt de nieuwe CIO bij Netskope in EMEA

SASE-specialist Netskope heeft Ilona Simpson aangesteld als de nieuwe Chief Information Officer (CIO) voor de EMEA-regio, gevestigd in Duitsland. Simpson zal nauw samenwerken met Neil Thacker, CISO EMEA, en Netskope-klanten ondersteunen bij het uitvoeren van hun digitale strategieën en het implementeren van effectieve SASE-architecturen.

Ilona Simpson werkte eerder als CIO en senior IT-manager bij bedrijven in de automobielindustrie, logistiek, nutsbedrijven en consumentengoederen, zoals Porsche, DHL, Aston Martin, innogy (EON) en adidas. Ze brengt in haar toekomstige rol bij Netskope een diep begrip van de toenemende uitdagingen waarmee haar collega's worden geconfronteerd. Het gaat om het mogelijk maken van organisatorische flexibiliteit en eenvoud, terwijl de beveiliging wordt gewaarborgd en bedreigingen en risico's worden beheerd.

Mike Anderson, Global Chief Digital and Information Officer bij Netskope: “We ontwikkelden onze bestaande omgevingen in een tijd waarin mensen in kantoren werkten en applicaties en gegevens werden gehost in datacenters. Nu willen we bedrijven helpen de nieuwe hybride manier van werken en de cloud-first-wereld opnieuw vorm te geven, zodat hun werknemers overal veilig en productief kunnen werken. Hiervoor hebben we een team van internationale experts nodig die vanuit de praktijk het standpunt van de CIO's kennen. Ilona is zo'n expert en we zijn verheugd dat ze haar ervaring naar Netskope en onze Europese klanten zal brengen."

“Vanuit een CIO-perspectief zag ik uit de eerste hand hoe cybersecurity kan evolueren van een belemmering naar een enabler. Naar mijn mening is de belangrijkste stap om dit te bereiken het veranderen van de relatie tussen beveiliging en prestaties om wrijving weg te nemen”, zegt Ilona Simpson. “Ik heb in het verleden met andere technologiebedrijven gesproken over hun praktijken. De visie van Netskope en de architectuur die het heeft gebouwd om die visie te bereiken, zijn verschillend. De gesprekken die ik had met het Netskope-team waren zeer stimulerend. Het tempo en de technologische genialiteit die Netskope sinds de oprichting heeft laten zien, evenals het inzicht in de markt dat het bezit, hebben me overtuigd om deel uit te maken van dit team.

In het afgelopen jaar heeft Netskope $ 300 miljoen aan nieuwe investeringen aangetrokken en een waardering van $ 7,5 miljard bereikt, allemaal in een snel groeitempo in een markt die volgens toonaangevende analisten 30 procent van de totale omzet zal bereiken tegen 2024 miljard US dollar. Het bedrijf heeft zijn EMEA-team de afgelopen maanden aanzienlijk uitgebreid en het regionale leiderschap versterkt om lokale organisaties beter te ondersteunen op hun SASE-reis.

Netskope breidt ook de dekking van zijn NewEdge Security Private Cloud wereldwijd uit. Als 's werelds grootste en krachtigste private beveiligingscloud, biedt NewEdge carrier-grade connectiviteit en realtime, inline beveiligingsservices die het mogelijk maken om overal en altijd beveiliging te implementeren aan de rand van het netwerk.

Terug naar nieuws overzicht
Software